Miben segíthetünk?

Hivatalosan kezdetét vette a vörösvári napok

Hivatalosan kezdetét vette a vörösvári napok
2022. augusztus 12.

A péntek délutáni ünnepélyes megnyitóval hivatalosan kezdetét vette a Vörösvári Napok eseménydús programsorozata. Településünk várossá avatásának 25 és a betelepülés 333 éves jubileuma alkalmából ünnepi műsorral készült a város az eseményre. A Schiller Gimnázium udvarán tartott ünnepség Fetter Ádám polgármester nyitóbeszédével kezdődött, aki a közösség erejének fontosságát hangsúlyozta. A polgármester elmondta „Őseink századokkal ezelőtt közösséget alkotva alapozták meg a mi jövőnket. A kulcsszó a közösség. A közösség, mely összetart! A közösség, mely a jövő záloga.”
A rendezvényen részt vett Vitályos Eszter miniszterhelyettes asszony a helyi politika és közélet képviselői valamint testvérárosainkból Gerstettenből, Gröbenzellből és Borszékről is érkeztek delegációk. Vitalyos Eszter, országgyűlési képviselő asszony, Gerstetten polgármestere Roland Polaschek és Gröbezell polgármestere Martin Schäfer beszéddel is üdvözölte a vörösváriakat.
A rendezvényen Fetter Ádám átadta a Pisvörösvárért Emlékérmeket és a Díszpolgári címeket.
Díszpolgári elismerésben részesült Grószné Krupp Erzsébet városunk egykori polgármestere, posztumusz díszpolgári címet pedig a tavaly nyáron elhunyt cukrászmester, Valencsis Emil családja vehette át.
Az Emlékérmeket idén Erik Fetter - Athlete kerékpárversenyző, Herbszt Györgyné a Babamúzeum tulajdonosa, a Stube étterem valamint Koczor Miklós és Megyesi Zoltán – a Kávária-domb tisztításában jelentős szerepet vállaló vörösvári polgárok -vehették át.
Szívből gratulálunk minden díjazottnak!
„A város mi vagyunk!” mottó és a 25 éves évforduló jegyében a Pilisvörösváron élő 25 éves korosztály képviselőit is köszöntötték a helyszínen. A rendezvény során egy kis emléket is kaptak a korosztály képviselői.
Az eseményen Német Nemzetiségi Fúvószenekar, Táncegyüttes és Vegyeskórus működött közre.
A programok pénteken 8 órától a helyszínen - a Schiller udvarán - a Zséda koncerttel, a Kacsa-tónál pedig a DJ Kori, Hory és Szecsei műsorával folytatódtak.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []