Pilisvörösvár
Miben segíthetünk?
Jó hangulat, színes forgatag az idei szüreti felvonuláson
Jó hangulat, színes forgatag az idei szüreti felvonuláson
2022. szeptember 26.

Színes forgataggal találkozhatott, aki szombaton Pilisvörösvár utcáit járta. Délután 3 órakor indult a menet a Búcsú tértől a Dózsa György, az Iskola, a Szabadság, a Major, Petőfi Sándor utcán keresztül a Friedrich Schiller Gimnázium udvarára. Óvodások, iskolások, egyesületek, helyi szervezetek vonultak, mindemellett sokan kísérték a résztvevőket a teljes útvonalon. Sokan otthonuk előtt köszöntötték a menetet, vagy nagyobb csoportokban várakoztak egyes helyszíneken, például a Hősök terén vagy a betelepülési emlékműnél. A vonulók gyümölccsel - szőlővel, almával és szilvával -, és borral kínálták a nézelődöket. Az ünnepi hangulatot a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Fúvószenekar zenei kísérete tette teljessé. Az eseménynek az időjárás is kedvezett, az egyébként borús, hideg, esős napok gyűrűjében a szombat sok napsütét mellett telt.

A gimnázium udvarán a  Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Táncegyüttes, a Pilisvörösvári Nyugdíjas Klub, a Fiatal és vidám retro társaság (FIVIRET), valamint a Kovács László Kertbarát Kör standjai fogadták az érkezőket, hogy megvendégeljék őket: zsíros kenyérrel, szörppel, főtt kukoricával és borral. 

A helyszínen a Csillagszeműek Tánccsoport, a Német Nemzetiségi Táncegyüttes, a Rozmaring Tánccsoport és a Werischwarer Heimatwerk táncbemutatóinak örülhettek a résztvevők. 

 

Kapcsolódó galériák
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []