Miben segíthetünk?

Jó hangulat, színes forgatag az idei szüreti felvonuláson

Jó hangulat, színes forgatag az idei szüreti felvonuláson
2022. szeptember 26.

Színes forgataggal találkozhatott, aki szombaton Pilisvörösvár utcáit járta. Délután 3 órakor indult a menet a Búcsú tértől a Dózsa György, az Iskola, a Szabadság, a Major, Petőfi Sándor utcán keresztül a Friedrich Schiller Gimnázium udvarára. Óvodások, iskolások, egyesületek, helyi szervezetek vonultak, mindemellett sokan kísérték a résztvevőket a teljes útvonalon. Sokan otthonuk előtt köszöntötték a menetet, vagy nagyobb csoportokban várakoztak egyes helyszíneken, például a Hősök terén vagy a betelepülési emlékműnél. A vonulók gyümölccsel - szőlővel, almával és szilvával -, és borral kínálták a nézelődöket. Az ünnepi hangulatot a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Fúvószenekar zenei kísérete tette teljessé. Az eseménynek az időjárás is kedvezett, az egyébként borús, hideg, esős napok gyűrűjében a szombat sok napsütét mellett telt.

A gimnázium udvarán a  Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Táncegyüttes, a Pilisvörösvári Nyugdíjas Klub, a Fiatal és vidám retro társaság (FIVIRET), valamint a Kovács László Kertbarát Kör standjai fogadták az érkezőket, hogy megvendégeljék őket: zsíros kenyérrel, szörppel, főtt kukoricával és borral. 

A helyszínen a Csillagszeműek Tánccsoport, a Német Nemzetiségi Táncegyüttes, a Rozmaring Tánccsoport és a Werischwarer Heimatwerk táncbemutatóinak örülhettek a résztvevők. 

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []