Miben segíthetünk?

25 millió forint támogatást kapnak a civil szervezetek az idén

25 millió forint támogatást kapnak a civil szervezetek az idén
2023. február 22.

A Képviselő-testület február 21-én kedden fogadta el Pilisvörösvár ezévi költségvetését. Ebben a tavalyi évinél mintegy 5 millió forinttal magasabb összegű támogatást javasolt a városvezetés a civil szervezetek munkájának segítésére, melyet a Testület el is fogadott. A 2023-ban kiosztható keretösszeg így már 25 millió forint, ami 2019-ben a ciklus elején átvett 11 millió forintos adathoz képet 125 százalékos növekedést jelent. A támogatási összegek emelkedésének ütemében egyedül a 2021-es évben tapasztalható stagnálás, ami a COVID helyzet miatt szűkebbre szabott költségvetésből adódik.

Az önkormányzati támogatásra idén összesen húsz vörösvári székhelyű szervezet és két egyházközség nyújtott be igényt, ezek részesülhetnek most a keretből. Az év közben felmerülő, előre nem tervezhető támogatási igényekre egy tartalékösszeg is rendelkezésre áll, ezt a 25 millió forintos keret tartalmazza.

Mint ismert 2022 novemberében a város civil rendelete is megújult, mely egy praktikusabb, átláthatóbb szabályozást tartalmaz, ami a saját tevékenységen túl, a város közösségi életéhez való intenzívebb kapcsolódást ösztönzi.

„A ciklus elején azt ígértük, hogy 2024-re megduplázzuk a civil szervezetek támogatását. Átgondolt gazdálkodásunknak és a városi prioritások újratervezésének köszönhetően a kitűzött célt már tavaly teljesítettük, de a folyamattal nem állunk meg, hiszen célunk, hogy tovább ösztönözzük egyesületeinket a nagyobb közösségi szerepvállalásra. Az idén a korábbinál is több egyesület pályázott, összesen jóval nagyobb támogatási igénnyel és gazdagabb közösségi programtartalommal, ami bennünket is arra sarkall, hogy folytassuk a támogatás emelését a jövőben is”– mondta Strack Bernadett alpolgármester.

Civil szervezetek támogatása 2019 és 2023 között Pilisvörösváron

➡️2019 ➡️ 11.058.000 Ft
➡️2020 ➡️ 14.750.000 Ft
➡️2021 ➡️ 14.750.000 Ft
➡️2022 ➡️ 20.250.000 Ft
➡️2023 ➡️ 25.000.000 Ft
  

Támogatást a következő szervezetek kapnak az idén:

Adenssa Kh. Sporttánc Egyesület, Fiatal és Vidám Retró Társaság Közéleti Egyesület, Kovács László Kertbarát Kör, Kulturális Alapítvány a Pilisvörösváron élő német nemzetiségért, Látássérültek Pilis Völgye Egyesülete, Liget Polgárőr Egyesület, Magyar Vöröskereszt Pest Vm. Szervezete Pilisvörösvári Alapszervezete, Oxigén Úszó- és Sportsuli Közhasznú Nonprofit Kft., Pilis Cross-Country Club (PCCC), Pilisvörösvári Horgászegyesület, Pilisvörösvári Kézilabda Sportkör, Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Fúvószenekar, Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Táncegyüttes, Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Vegyeskórus, Pilisvörösvári Hagyományőrző Egyesület, Pilisvörösvári Nyugdíjas Klub  + "Nosztalgia" Dalkör, Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Pilisvörösvári Református Egyházközség, Pilisvörösvári Római Katolikus Egyházközség (Főplébánia + Bányatelepi plébánia), Pilisvörösvári Utánpótlás Futball Club (PUFC), Werischwarer Heimatwerk, Pilisi Sportegyesület.

 

 

 

 

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []