Miben segíthetünk?

"Barátok érkeztek Magyarországról" - a wehrheimi Neu-Anspach beszámolója a testvérkapcsolati látogatásról

"Barátok érkeztek Magyarországról" - a wehrheimi Neu-Anspach beszámolója a testvérkapcsolati  látogatásról
2024. május 17.

Május első hétvégéjén pilisvörösvári delegáció járt testvérvárosunkban Wehrheimben a 40 éves testvérkapcsolati jubileum alkalmából. A találkozóról a helyi újság az Usinger Anzeiger is beszámolt. A megjelent cikk fordítását az alábbiakban közöljük: 

Barátok érkeztek Magyarországról
Wehrheim és Pilisvörösvár 40 éves barátságának ünnepe

Pilisvörösvár és Wehrheim 40. testvérvárosi jubileumát az elmúlt hétvégén ünnepeltük. Pénteken este érkeztek a magyar vendégek, akiket vendéglátó családok szállásoltak el. Az évek óta tartó jó barátságok okán sokaknak örömteli viszontlátást is jelentett a találkozás.

A hosszú időre visszanyúló testvérvárosi kapcsolatot erősítik a rendszeres, kölcsönös látogatások. Eleinte ez nem ment könnyen, hiszen – ahogy Gregor Sommer polgármester a partnerkapcsolati est megnyitóján elhangzott beszédében fogalmazott- 40 évvel ezelőtt Magyarország még a „vasfüggöny” mögött volt.  A megnyitón Pilisvörösvár polgármestere, Fetter Ádám, a Táncegyesület és a Fúvószenekar vezetője is rövid beszédet mondott.

Mivel a wehrheimi Landjugend már a kezdetektől jelentős szerepet játszik a testvérvárosi barátság ápolásában, az egyesület vezetősége, valamint tagságának egy része is részt vett a találkozón. Szombaton délután -a helyiek nagy örömére- a Fúvószenekar és a Táncegyesület rövid előadást tartott a település központjában. A zenészek és táncosok jókedvű produkciója felpezsdítette a nézők és a járókelők hangulatát, akik nagy tapssal jutalmazták a fellépőket.

Este került sor a partnerkapcsolati ünnepségre, amelyet a szabadtéri strand területén felállított rendezvénysátorban tartottak, ahol a Bernd Schütz Band igazi party-hangulatot teremtett. A program hivatalos részéhez tartozott az ajándékok átadása: Wehrheim egy szép fatáblát adományozott a vendégeknek, mely lézer technikával készült, és a két település címerét   ábrázolja. Vörösvár egy üvegből készült táblát ajándékozott testvértelepülésének, mely a községházán kap méltó elhelyezést. A rendezvényen Wehrheim másik testvértelepülése, Apfeldorf is képviseltette magát, Georg Epple korábbi polgármester személyében. A barátság jeleként a polgármesterek elültették a 2024-es év fáját, egy naspolya fát, melyhez a szombat este még hivatalban levő I. Larissa, a tavalyi almavirágkirálynő helyezte el a táblát. A baráti kapcsolatok szép szimbóluma, hogy a faültetésnél Apfeldorf korábbi polgármestere is közreműködött, akivel Sommer polgármester úr már a következő évi testvértelepülési találkozóról is szót ejtett.

Vasárnap került megrendezésre a 19. Apfelblütenfest, ahol a vörösvári Fúvószenekar és a Táncegyüttes is nagy sikerrel szerepelt.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []