Miben segíthetünk?

Fogyatékkal élők világnapja - Meglepetéssel készült a polgármester

Fogyatékkal élők világnapja -  Meglepetéssel készült a polgármester
2020. december 4.
Gyümölcsöt és szaloncukrot kaptak a két pilisvörösvári intézmény gondozottjai illetve lakói.

Több doboznyi gyümölcsöt – narancsot és mandarint – , valamint szaloncukrot vitt a polgármester a Virgonc gyermekházba és a Pest Megyei Viktor Egyesített Szociális Intézmény Pilisvörösvári Otthonába. Dr. Fetter Ádám a fogyatékossággal élő emberek világnapja alkalmából látogatott el pénteken mindkét helyszínre. 

A szaloncukor a pilisvörösvári Krivinger Zöldség-Gyümölcsbolt, míg a gyümölcs az önkormányzat felajánlása. Előbbi intézményben Flórné Csík Éva alapítótag és Ács Katalin intézményvezető, utóbbiban pedig Székely Ildikó telephelyvezető fogadta a polgármestert, és meséltek az általuk vezetett gyermekház illetve szociális otthon működéséről. 

Az Épülő Virgonc Gyermekekért Alapítvány 2003-ban jött létre a Hűvösvölgyi úton, ám szülők támogatásának és a vezetőség munkájának köszönhetően folyamatosan bővülhetett, ezután költözött Pilisvörösvárra, egy nagyobb épületbe. Az intézmény színes falai között minden gyermek állapotához igazodó, megfelelő pedagógiai célú ellátást, egyéni fejlesztési lehetőséget biztosítanak és szabadidős programokat szerveznek, gyermekek igénye szerinti étkezést, szükség szerint pedig egészségügyi ellátást nyújtanak  – több, mint negyven gyermek illetve fiatal számára 3 éves kortól egészen 23 éves korig, igazodva  a speciális igényekhez. 

A Pest Megyei Viktor Egyesített Szociális Intézmény értelmileg akadályozott felnőttek ápoló-gondozó célú otthona, lakóotthona. Az intézményben a legfontosabb célnak a lakók mentális állapotának, lelki egészségének megőrzését, illetve javítását tartják. Hivatásunk alapja az ember iránti tisztelet és a feladat megoldásához szükséges szakmai tudás, nagy hangsúlyt fektetnek a magas színvonalú mentálhigiénés ellátásra, valamint a fejlesztésre.

Az ENSZ 1992-ben nyilvánította  december 3-át a fogyatékossággal élő emberek világnapjává, hogy felhívják a figyelmet a baleset, betegség, katasztrófa következtében fogyatékossá váltak problémáira. 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []