Miben segíthetünk?

Karácsonyi adománygyűjtés Pilisvörösváron

Karácsonyi adománygyűjtés Pilisvörösváron
2020. december 4.
A segíteni vágyók könyvekkel, játékokkal, tartós élelmiszer adománnyal tehetik szebbé a város nehéz körülmények között élő családjainak karácsonyát. A rászorulók karácsonyfát is kapnak.

Ismét karácsonyi adománygyűjtés lesz Pilisvörösváron, a segíteni vágyókat ebben az évben is a Templom térre várják. A város nehéz körülmények között élő lakóinak szánt tartós élelmiszert jövő vasárnap 8 és 11 óra között lehet leadni. Karácsonyfadíszeket is gyűjtenek. Bruckner Kata szervező az esemény Facebook-oldalán azt írta, idén is várja azok jelentkezését, akik szívesen vinnének ki csomagokat. A részleteket itt találja: https://www.facebook.com/events/1733278653513904/

A tartós élelmiszerek közé tartozik egyebek mellett a cukor, a liszt, az olaj, a rizs, a gabonafélék, a száraztészta, a konzervek, emellett a kávé, a tea, a csokoládé és a keksz is. Hogy pontosan milyen kritériumoknak kell megfelelnie ezeknek a termékeknek, a Nébih oldalán, ide kattintva elolvashatja: https://portal.nebih.gov.hu/adomanyozas

Szép állapotban lévő játékokat és könyveket is várnak december 13-án 8 és 11 óra között a Templom térre a 0-tól 18-ig terjedő korosztály számára. Az adományokat a Szociális és Egészségügyi Bizottság (SZEB) gyűjti.

Minden örömmel fogadunk, de a sportszerek, fejlesztő- illetve szabadtéren használható játékok és a társasok különösen nagy népszerűségnek örvendenek – gondolva a sérült gyermekeket nevelőkre, a nagyobb gyermekekre, kamaszokra is.

A Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület (TEVÖ) képviselői mindemellett – a Lakosságszolgálati Osztály javaslatára –  fenyőfával lepik meg a nehéz körülmények között élőket. Körülbelül három tucat  fa „talál gazdára” ilyen módon, az érintett családok a tervek szerint körülbelül másfél méteres fát kapnak, amelyet házhoz is visznek számukra. A fákhoz  karácsonyfadísz-csomag is jár.

A karácsonyi adománygyűjtés több, mint másfél évtizedes hagyományra tekint vissza Pilisvörösváron, de ez az év más, mint a többi, így arra kérünk minden kedves adományozót, hogy viseljenek maszkot és ügyeljenek arra, hogy tartsák a másfél méteres távolságot egymástól tekintettel a járványhelyzetre, mindannyiunk egészsége érdekében.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []