Miben segíthetünk?

Február 6-án megrendezésre került XXI. Doni Hősök koszorúzás és emléktúra

Február 6-án megrendezésre került  XXI. Doni Hősök koszorúzás és emléktúra
2021. február 10.
Pilisvörösvár Város Önkormányzata nevében dr. Fetter Ádám polgármester koszorúzott és vett részt a közös kegyeleti gyertyagyújtáson.

A MATASZ Hagyományőrző Tagozata, Jásdi Balázs vezetésével az idei évben már 21.  alkalommal hirdette meg katonai jellegű kulturális-sport rendezvényét, a  XXI. Doni Hősök emléktúrát. 

A COVID-19 vírusjárvány miatt életben lévő korlátozó rendszabályok miatt azonban a korábbi években megszokott, nagy létszámú, menetoszlopban végrehajtott emléktúráktól az idei évben el kellett köszönni.

Jásdi Balázs, az emléktúra ötletgazdája az idei évre egy egyénileg végrehajtandó változatot dolgozott ki, melynek a lényege az, hogy a túrára jelentkező személy bejelentkezik és regisztrál valamelyik menetszázadhoz. 

A MATASZ Pest Megyei Szervezete tagjainak három alkalommal szervezett egyénileg végrehajtható emléktúrát. Az elsőt január 15-én pénteken a Bag – Aszód – Kartal - Verseg, a másodikat január 16-án szombaton a Budakalász – Pomáz – Szentendre, míg a harmadikat február 06-án szombaton a Pilisvörösvár - Pilisszentiván – Piliscsaba  menetvonalon.

Az emléktúrát egyénileg végrehajtó személyek a települések hősi emlékműveinél, az előre egyeztetett időpontig bevárják egymást és a település választott vezetőivel, vagyis a polgármesterekkel közösen elhelyezik az emlékezés koszorúit.

Fotó: A MATASZ a Magyar Honvédség 170 éves történetét bemutató kiadványt adta át a polgármester úr részére

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []