Miben segíthetünk?

XXI. Doni Hősök Emléktúrák Pest-megyében, záró menet

XXI. Doni Hősök Emléktúrák Pest-megyében, záró menet
2021. február 18.
A XXI. Doni Hősök Emléktúra 2021. évi programsorozata keretén belül harmadik, egyben záró emléktúráját is megtartotta a MATASZ Pest Megyei Szervezete.

 A február 06-i emléktúra a környéket kiválóan ismerő Nyitrai házaspár, Gabika és Lajos által kijelölt Pilisvörösvár – Pilisszentiván – Piliscsaba útvonalon került végrehajtásra. A túra kezdő állomásán, Pilisvörösváron a Hősök terén 08:30 órától gyülekeztek a Lenkey menetszázad állományába regisztrált túrázók. A szervezők legnagyobb örömére itt a helyszínen bejelentkezett Ay Zoltán úr, Piliscsaba alpolgármestere is, aki jelezte, hogy szívesen a túrázókkal tartana és részt venne ezen a programon. A túra résztvevőit a 09:00 órára meghirdetett koszorúzó ünnepség előtt köszöntötte Dr. Fetter Ádám Pilisvörösvár polgármestere, aki örömének adott hangot, mert az emléktúra útvonalában helyet kapott Pilisvörösvár is.

A beszélgetés során elmondta, hogy személyesen is érintett a Doni katasztrófában, mivel öt rokona is életét vesztette a háború során, ezért az Ő nevük is szerepel Pilisvörösváron, a Hősök terén, a II. világháború áldozatai emlékére fölállított emlékművön.

Szöveg: Bíró Sándor ny. r. ezredes
Képek: Kasza Krisztina, Bíró Sándor ny. r. ezredes

A teljes cikk és a MATASZ oldalán olvasható el.

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []