Miben segíthetünk?

Kézműves- és lovastábor rászoruló gyerekeknek Ligeten

Kézműves- és lovastábor rászoruló gyerekeknek Ligeten
2021. június 12.
Nem minden család számára egyértelmű lehetőség, hogy a nyári szünetben táborba küldi a gyermekeket. Sokan csak otthon maradnak a testvéreikkel. Ezen a nyáron a szervezők szerették volna őket is felejthetetlen vakációhoz juttatni, ezért összefogtak.

A program Pilisvörösvár Város Önkormányzata, a Napos Oldal Szociális Központ és a Művészetek Háza összefogásával jön létre. Munkatársaik mellett önkéntes pedagógusok is segítik a fiatalok vakációzását. A Wippelhauser István által alapított Rosenhof lovarda adja a helyszínt a pilisvörösvári rászoruló gyermekek részére tervezett tábornak. Közel negyvenen vehetnek részt az ingyenes programon, tárt kapukkal várják őket a Rosenhof WIPI  lovarda dolgozói: Dóri és Gyuri. A lovakkal való foglalkozás mellett kézműveskedés és sok-sok játék vár rájuk június utolsó hetében.

“A tábor elején farmernadrág alapanyagból tarisznyákat készítünk, amikben egész héten gyűlhetnek a kincsek” - mondta el Valachi Katalin a Művészetek Háza vezetője.

A táborozók étkeztetését a Deli Bistro ajánlotta fel. Az innivalóról a Mirk Szikvíz, a zöldség-gyümölcsről a Nap mint nap-go Kft.  gondoskodik. Az érintett családokkal a szervezők már felvették a kapcsolatot. Ősszel, amikor újra elkezdődik az iskola, ezek a gyermekek is beszámolhatnak a nyári élményeikről.

Fotó: Wippelhauser Dóra, köszönjük

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []