Miben segíthetünk?

Több száz zsák telt meg a pilisvörösvári ruhagyűjtésen

Több száz zsák telt meg a pilisvörösvári ruhagyűjtésen
2021. június 15.

Körülbelül 550 zsák telt meg ruhákkal, cipőkkel az Önkormányzat által szervezett ruhagyűjtésen hétfőn. A leadott darabok egy részét kedden már elszállították a városgazdák, a többit pedig szerdán viszik el a Művészetek Háza udvaráról. A platós teherautó előreláthatólag összesen ötször fordul. A ruhák egy része helyi rászorulókhoz, a többi a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz kerül. 

Reggel 8 órakor nyíltak a kapuk és egészen este 7 óráig várták azokat a vörösvári lakcímkártyával rendelkezőket, akik szerettek volna megválni a háztartásukban felgyűlt jó állapotú, de számukra már felesleges ruháktól, cipőktől. Az „akció” lebonyolításában a Hivatal, a Művészetek Háza, a könyvtár és Városi Napos Oldal Szociális Központ munkatársai, illetve a rendészek és a már említett városgazdák vettek részt. A tapasztalatok azt mutatják, a többség türelmesen várakozott a helyszínen, illetve ügyelt arra, hogy a leadásra szánt csomagokba hordható állapotú és tiszta holmik kerüljenek. 

A Pest Megyei Viktor Egyesített Szociális Intézmény lakóinak már a helyszínen félretettek több zsáknyi holmit, elsősorban papucsokat, mamuszokat és pamutpólókat, vagyis olyan ruhadarabokat, amelyek hasznosak számukra.

Ahogy arról beszámoltunk, a kezdeményezés azért született, mert számos megkeresés érkezett az Önkormányzathoz, hogy amióta megszűntek a környéken a ruhagyűjtő konténerek, a vörösváriaknak nincs hol megválniuk a használt, de még jó állapotú darabjaiktól. Erre szeretett volna a városvezetés megoldást találni. A ruhakonténerek lehetőségét elvetették és úgy döntöttek, hogy évi négy alkalommal, szezonalitásnak megfelelően megszervezik a ruhagyűjtést, ezzel együtt segítenek a helyi rászorulóknak is. 

"A következő ruhagyűjtési akciót a tervek szerint szeptemberben tartjuk. Bízunk benne, hogy ezzel sikerült hozzájárulnunk a háztartásokban felgyülemlett ruhák, cipők újrahasznosításához. Köszönöm minden kollégának, aki a szervezésben, lebonyolításban részt vett" – mondta Strack Bernadett alpolgármester. 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []