Miben segíthetünk?

Önkormányzati gyermektábor zajlott Ligeten

Önkormányzati gyermektábor zajlott Ligeten
2021. július 6.
Nem minden család számára egyértelmű lehetőség, hogy a nyári szünetben táborba küldi a gyermekeket. Múlt héten hétfőtől péntekig Ligeten, a Wippelhauser István által alapított Rosenhof WIPI lovardában ingyenesen vakációzhattak Pilisvörösvár rászoruló fiataljai.

Mivel a ligeti rész nem mindenki számára közelíthető meg egyszerűen, ezért  a Pita Tours ajánlotta fel segítségét: naponta kétszer szállították kisbusszal a gyerekeket a városközpontból a lovardába.

Gyönyörű nyári időben, reggelente a házigazdák Dóri és Gyuri fogadták jó szívvel az érkezőket. Egy közös reggeli és napindító beszélgetés után kezdődtek a foglalkozások, melynek alapját a „Hogyan lett lovuk az indiánoknak” című mese adta. 

Valachi Katalin, Zsámboki Szabolcs, Nádai Andrea és Kézsmári Lilián, a Napos Oldal, a Művészetek Háza és a segítő pedagógusok újabb és újabb játékokba, foglalkozásokba vonták be a gyerekeket.

A rendszeres lovaglás mellett totemoszlopot, indián sátrakat, agyag lovacskákat, tarisznyákat, talizmánokat, ékszereket és kézzel festett pólókat is készítettek közösen. A sátrak egész héten a lazulás, beszélgetések színterei voltak.

A hagyományőrző íjászat lányokat és fiúkat megragadta, ők kis (nagy) harcosok is egyben. Láthatóan örömmel töltötte el őket egy-egy sikeres találat. 

A pénteki táborzáró nagy játék része volt a Pilis Mountain race-ről jól ismert akadálypálya is. Ebédidőben a Deli Bistróból érkezett meleg ebédet fogyasztották a gyerekek a western stílusú új közösségi térben. Itt egész nap bárki megéhezett megszomjazott, friss gyümölcsöt, zöldséget, Ziegler szódát, vizet vehetett magához. 

Délutánonként zenehallgatásra, csocsózásra is lehetőség volt az eseménydús foglalkozások után. A természetes szükségletekhez yoo mobil illemhelyek álltak rendelkezésre. A gyerekek keresték a birtokon található állatok társaságát, lovak, pónik és kutyusok mellett a kecskék is igen népszerűek voltak. A dinnyék megmaradt héját rendszeresen odaadták a kecskéknek, így minden hasznosult. 

Naponta érkeztek látogatók is különféle meglepetésekkel, például hűsítő finomságokkal, buborkékokkal és lufikkal. 

A kézműves és lovastábort Pilisvörösvár Város Önkormányzata, a Napos Oldal Szociális Központ és a Művészetek Háza közösen szervezte. Munkatársaik mellett önkéntes pedagógusok, Iskolai Közösségi Szolgálatos diákok és a támogatók is segítették a gyerekek vakációzását.  

Fetter Ádám polgármesterünk maga is édesapa, a héten többször  meglátogatta a táborlakókat.  Mivel a héten szinte mindennap tetőzött a hőség, így jól esett a délutáni pancsolás.  Sokan várták a péntek délutáni fogathajtást is Stocker Ferenccel, a kocsikázás után került sor a heti program lezárására.

A közösen átélt élmény emlékére a táborozók megkapták a Rosenhof érmet. Jövőre találkozunk! Köszönjük a támogatóknak:

- Braun Jánosné
- Deli Bistro tízórai, meleg ebéd, uzsonna
- Fetter Ádám
- Fetter Gábor
- Gál Sándor
- Lehrer Anita
- Mirk Tamás Ziegler szóda és víz
- Nagy Roland hagyományőrző íjászat
- Pita Tours Manhercz István 
- Dr. Selmeczi Gábor
- Solti Andrea yoo WC Kft. mobil illemhelyek
- Solymosi Bálint
- Spanberger Zsolt
- Stocker Ferenc fogathajtás
- Strack Bernadett
- Szóda Ákos akadálypályák
- Uzoni Tamás és Roland (Nap mint Nap Kft.) friss gyümölcsök és zöldségek, péksütemények
- Varga Péter

Fotók:
Felsőházi Ágnes, Gál Lydia, Podos-Vetési Anikó, Valachi Katalin, Wippelhauser Dóra


 

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []