Miben segíthetünk?

Megkezdődik az illegális szeméthegy felszámolása a Kálvárián

Megkezdődik az illegális szeméthegy felszámolása a Kálvárián
2021. július 14.

Megkezdődik a Kálvárián a szeméthegy felszámolása a tervezettnél valamivel később, csütörtökön, a kivitelező ugyanis most tudott időt szakítani a munkálatokra. A becslések szerint a helyszínről körülbelül száz köbméter illegálisan lerakott háztartási hulladékot, zöldhulladékot és veszélyes hulladékot szállítanak el a következő napokban. 

Mindez összefogásnak köszönhető, két magánszemély vállalta, hogy fizetik a munkagépeket, amelyekből több is dolgozik majd a helyszínen. Az elszállításról az Önkormányzat gondoskodik.

A környékbeliek már értesültek az induló munkálatokról, de ezúton is kérünk mindenkit, hogy ne parkoljanak a Kálvária utca tetején, biztosítva ezzel a járművek szabad mozgását, haladását, hogy minél előbb megtisztulhasson a terület az odahordott szeméttől. 

Mint ismert, márciusban a TEVÖ kezdeményezésére, több szervezet összefogásával önkéntes szemétszedés zajlott Pilisvörösvár több pontján, amelynek köszönhetően jelentős mennyiségű hulladéktól, illetve hordaléktól szabadult meg a város. Ugyancsak a tavasz első hónapjában érkezett a hír, hogy több mint 17 millió forintot nyert Vörösvár egy, az illegális hulladéklerakók felszámolását célzó pályázaton. Az elnyert összeg lehetővé tette azt is, hogy kiépülhessen egy napelemmel működő kamerás védelmi rendszer. A felszerelt berendezések a megelőzésben és az elkövetők felderítésében játszhatnak fontos szerepet. 

Mindezek dacára látható volt, hogy a probléma megoldásához többre van szükség. Ugyancsak a tavaszi hónapokban jelentette be a városvezetés, hogy létrehozzák a szolidaritási számlát, amelyen keresztül olyan egymást kampányszerűen követő ügyeket lehet támogatni, amelyek Piisvörösvár fejlődését szolgálják. Az első ilyen ügy a fenti problémára fókuszál, vagyis Pilisvörösvár megtisztítására (14100024-11787949-43000001/Pilisvörösvár Város Önkormányzata/Közlemény: Óvjuk Meg Városunk Környezetét!)

A Kálvárián kezdődő munkálatok várhatóan egy hétig tartanak.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []