Miben segíthetünk?

Részletek, fontos tudnivalók az áprilisi várostakarításról

Részletek, fontos tudnivalók az áprilisi várostakarításról
2022. március 31.

Közeleg a tavaszi várostakarítás időpontja: április 9-én az Önkormányzat, a Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület (TEVÖ), és számos szervezet arra kéri a helyieket, hogy összefogással tisztítsuk meg Pilisvörösvárt.

A közösségi hulladékgyűjtés 8 és 13 óra között zajlik majd, kesztyűt, zsákokat a TEVÖ biztosít, amelyeket az alábbi helyszíneken vehetnek fel a konténerek mellől:

  • a halőrháznál, a tavaknál
  • a Szent Erzsébet otthonnál
  • Sanyiréten.

Azokat, akik részt vesznek a takarításon, a szervezők szeretettel várnak a Szent Erzsébet utcai (PUFC) sportpályára 13 órától egy közös ebédre, amelyet a FIVIRET tagjai készítenek el. Az italról TEVÖ gondoskodik.

A 10-es mentén már korábban elkezdődik a munka: a várostakarítás hetében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kollégái kézi erővel szemetet szednek a főút mellett húzódó árkokban, csütörtökön és pénteken pedig a városgazdák a járdát és a parkolókat takarítják mindkét oldalon. Ezen az utóbbi két napon, az éritett területen szakaszos parkolólezárásokra számíthatnak. Emellett szombaton feltűnik városunkban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. seprőautója, amely ugyancsak hozzájárul, hogy megtisztuljon Pilisvörösvár. A jármű a 10-es vörösvári szakaszán takarítja majd az útpályát.

A kezdeményezéshez csatlakozik szomszédunk, Pilisszántó is, miután jelentős mennyiségű elszórt és illegálisan lerakott hulladék található a két települést összekötő utakon. A cél, hogy szombaton ez a terület is megszabaduljon az odahordott szeméttől.

Az akcióhoz számos pilisvörösvári szervezet csatlakozott: a már említett főszervezők – a TEVÖ és az Önkormányzat –, illetve a munkálatokban jelentős szerepet vállaló városgazdák és a Közút mellett a Brave Dogs kutyaiskola és Kutyatábor, a Liget Polgárőr Egyesület, az Oxigén Úszósuli, a Pilisvörösvári Horgász Egyesület, a Pilisvörösvári UFC, valamint a Szebb Környezetünkért Egyesület tagjai is részt vesznek a közösségi várostakarításban.

Csatlakozzanak önök is, reméljük, minél többen érkeznek majd a fenti helyszínekre. Akinek erre nincs lehetősége, kérjük, saját portája előtt tegye rendbe a környezetet, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy városunk még szebbé és rendezettebbé váljon.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []