Miben segíthetünk?

Rendezetté válhat a Búcsú tér és környezete

 Rendezetté válhat a Búcsú tér és környezete
2021. szeptember 6.
Közösségi park, játszótér, korszerű parkolók tervezésére adott megbízást az Önkormányzat a Búcsú téren

A Búcsú tér mérete, közösségi múltja miatt is városunk központjának meghatározó közterülete. E területen jelenleg mező és burkolat nélküli parkoló található. Az Önkormányzat szeretné a város ezen részét is korszerűsíteni, felújítani és közösségi funkciókkal felruházni, megtölteni. A terület mostani állapotában saras, balesetveszélyes, közvilágítás nélküli parkoló és rendeltetés nélküli terület.

A későbbiekben a Búcsú tér középpontjába ifjúsági park kerülne izgalmas elemekkel és egy szabadtéri színpaddal. A fő elemek kiegészítéseként ivókutat, akadálymentes nyilvános mosdót, padokat, szemeteseket, árnyat adó fákat telepítenének, sétálóösvényeket építenének.

A rendelőt gépkocsival megközelítők számára pedig 32 személyautó parkolására alkalmas kulturált, térköves parkoló és átvezető szilárd burkolatú út is épülhet majd közvilágítással. A parkolók kialakításával az Önkormányzat a Fő utcán a rendelőhöz kapcsolódó, korlátozott számban elérhető parkolóhelyek számát szeretné növelni. A Búcsú tér korszerűsítése, valamint a közelmúltban elnyert pályázati pénzből megvalósuló rendelőfelújítás is összekapcsolódna. A parkolóból ugyanis akadálymentes feljáró és lépcső vezetne az orvosi rendelőkhöz.

Az elképzelések megvalósításának első lépése a tervek elkészítése. Erre kért be az Önkormányzat a közelmúltban ajánlatokat. A beérkezett ajánlati anyagok közül a legkedvezőbbet a Vár-Kert Műszaki Tervezési Kft. nyújtotta be. A Képviselő-testület 2021. augusztus 17-i ülésén egyhangúlag elfogadta a tervek elkészítését és a cég megbízását a koncepció elkészítésével.

A tervek 2021. novemberre várhatóak. A városvezetés mindent megtesz azért, hogy ehhez a beruházáshoz is minél több forrást teremtsen és a kivitelezés minél előbb megkezdődhessen. Az Önkormányzat a Búcsú téri tervekkel is egy élhetőbb város megteremtését szeretné megvalósítanii

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []