Miben segíthetünk?

Újabb területeket érint az optikai hálózatfejlesztés

Újabb területeket érint az optikai hálózatfejlesztés
2021. november 15.

A járókelőknek feltűnhetett hétfőn a Fő téren és a Fő utcán,  illetve több környező utcában, hogy munkálatok zajlanak az aknáknál. Mindez a Pilisvörösváron már korábban elkezdődött optikai hálózatépítéshez kapcsolódik, az említett területeken a meglévő alépítménybe húzzák be éppen az optikai kábeleket a Telekom emberei.

A fejlesztés a város több pontján zajlik, miután a szolgáltató október végén átvette a munkaterületet. Az építés ebben a fázisban a Szent Erzsébet utcát és környékét, illetve Szabadságliget több utcáját érinti, ám a legtöbb helyszínen az optikai kábelek az ELMÜ oszlopaira kerülnek.

Múlt év novemberében jelentette be Fetter Ádám polgármester, hogy egy nagyobb projekt első lépéseként a Magyar Telekom Nyrt. megkapta az építési engedélyt az Északi lakókörzet területének optikai ellátására. A fejlesztést az önkormányzat kezdeményezte, az ezzel kapcsolatos tárgyalások már 2019. decemberben elindultak a távközlési szolgáltató képviselőjével. A városvezetés – figyelembe véve lakossági bejelentéseket –  jelezte, mely területek lefedetlenek, illetve rossz ellátottságúak.

Kora tavasszal már arról számoltunk be, hogy az alépítmények elhelyezésével megkezdődött a kivitelezés az északi lakókörzetben, szeptemberben pedig már arról, hogy a munkálatok Őrhegy zártkerti részén folytatódnak.

A városvezetés és a szolgáltató közös célja, hogy Pilisvörösvár teljes területén elérhetővé váljon a nagysebességű internet.

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []