Miben segíthetünk?

Hídfő-helyreállítás a Mátyás király utcában

Hídfő-helyreállítás a Mátyás király utcában
2021. november 17.

Az elmúlt év nyarán történt heves, özönvízszerű esőzések városunk több pontján is nagy károkat okoztak. Az egyik ilyen helyszín a Mátyás király utcában található, ahol a patak hídpillérjét mosta ki a víz.
Az Önkormányzat ekkor a Belügyminisztériumhoz nyújtott be igényt a vis maior károk megtérítésére. A beküldött vis maior pályázatba a város különböző pontjain bekövetkezett káresemények kerültek bele, így a Nagy-tónál a partszakadás, a Pozsonyi utcában a vízelvezető árkok burkolatának kimosódása, a Csendbiztos utca felületkárosodása, valamit a Mátyás király utcai hídpillér kimosása is. A Belügyminisztérium a helyreállításhoz összesen 9,376 millió forinttal tudott hozzájárulni, ami a károknak csak egy kis kisebb részét fedezte.
A Mátyás király utcai helyszínen a helyreállításra most kerülhet sor. Az előremutató tervezés eredményeképpen a pillérek építésénél már egy jövőbeli járdaépítés követelményeire és feltételeire is gondolt az Önkormányzat. A beruházás keretében így a hídpillért a korábbinál szélesebbre építik, hogy a későbbiekben mindkét irányban járda csatlakozhasson a hídhoz. A munkálatok összköltsége 6,35 millió forint. Az építést a tervek szerint november 22-én, hétfőn kezdi meg a vállalkozó és előreláthatólag egy hétig dolgoznak majd a helyszínen.
A környéken haladók mindenképpen számítsanak a munkálatok miatt körültekintőbb közlekedésre, útszűkületre!

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []