Miben segíthetünk?

Újabb területen folytatódott az optikai hálózatfejlesztés

Újabb területen folytatódott az optikai hálózatfejlesztés
2021. december 21.

Folytatódik az optikai hálózatfejlesztés Pilisvörösváron. A Telekom munkatársai ezúttal a „Nyugati zártkerti területen” dolgoztak, például az Áfonya, a Mandula, a Szikla, a Barackos és a Zöldárok utcában. Az érintett utcák teljes sorát megnézheti a mellékelt képen jelölve.

A terület műszaki átadás-átvétele a napokban történt meg. A legtöbb helyszínen az optikai kábelek az ELMÜ oszlopaira kerültek.

Múlt év novemberében jelentette be Fetter Ádám polgármester, hogy egy nagyobb projekt első lépéseként a Magyar Telekom Nyrt. megkapta az építési engedélyt az Északi lakókörzet területének optikai ellátására. A fejlesztést az önkormányzat kezdeményezte, az ezzel kapcsolatos tárgyalások már 2019. decemberben elindultak a távközlési szolgáltató képviselőjével. A városvezetés – figyelembe véve lakossági bejelentéseket – jelezte, mely területek lefedetlenek, illetve rossz ellátottságúak.

Kora tavasszal már arról számoltunk be, hogy az alépítmények elhelyezésével megkezdődött a kivitelezés az északi lakókörzetben, szeptemberben pedig már arról, hogy a munkálatok Őrhegy zártkerti részén folytatódnak. Novemberben újabb területeken indult meg a munka: a szolgálató a Szent Erzsébet utcában és környékén kezdett dolgozni, illetve a Fő téren, a Fő utcán és több környező utcában is. Előbbi városrészben az optikai kábeleket ugyancsak az ELMÜ oszlopaira helyezték fel, utóbbiak esetében pedig a meglévő alépítménybe húzták be azokat.

A városvezetés és a szolgáltató közös célja továbbra is az, hogy Pilisvörösvár teljes területén elérhetővé váljon a nagysebességű internet.

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []