Miben segíthetünk?

Befejeződött a Szent Imre utca építése

Befejeződött a Szent Imre utca építése
2021. december 21.

Az autósok már december elején birtokba vehették az aszfaltozott Szent Imre utcát, a hivatalos műszaki átadásra pedig december közepén került sor.

Az építkezés még szeptember 27-én kezdődött az út melletti átereszek és a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítésével és a meglévő árkok felújításával. Ezt követően pedig az útalap kiegyenlítése zajlott, majd pedig több rétegben aszfalt került az útfelületre.

A Szent Imre utca jelentős lakossági és gazdasági célú forgalmat bonyolít, így a nagy igénybevétel következtében korábbi zúzottköves útburkolata folyamatosan javításra szorult. A városvezetés emiatt úgy döntött, hogy felújítja az utcát teljes hosszában, mintegy 500 méteren. Az utca tervezését tavaly végeztette el az Önkormányzat és idén nyár elejére a jogerős építési engedély is megérkezett. Ez az előkészítési munka és a költségvetési rendelet módosítása tette lehetővé a kivitelezés ezévi megvalósítását. Az út építését a közbeszerzési eljárást követően a Strabag Zrt. végezte.

A kivitelezés összköltsége 57, 841 millió forint volt, melynek finanszírozásához az Önkormányzat megkereste a környéken telephellyel rendelkező cégeket. A költségekhez így jelentős mértékben hozzájárulnak vörösvári vállalkozások is. Az Önkormányzat bízik abban, hogy a környék lakóinak életminősége jelentősen javult a megépült jó minőségű útnak köszönhetően.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []