Miben segíthetünk?

Megújult a Pilisvörösvári Szakrendelő alagsora – képgalériával

Megújult a Pilisvörösvári Szakrendelő alagsora – képgalériával
2022. január 6.

Végéhez ért a teljes átalakítás a Pilisvörösvári Szakrendelő alagsorában. A több mint 54 millió forintos támogatásból megvalósuló beruházás egy 200 négyzetméteres területen zajlott.

Az elmúlt hónapokban egy új – pontosabban harmadik – háziorvosi rendelőt alakítottak ki az ahhoz kapcsolódó helyiségekkel együtt, mint a nővérszoba és a saját vizesblokk. A pácienseket emellett új váró fogadja majd, amelyet a földszintről közvetlenül lépcsőn, illetve akadálymentesen lift segítségével is meg tudnak közelíteni.

A szakrendelő dolgozói külön női és férfi személyzeti öltözőt kapnak saját, zuhanyzós fürdővel és külön WC helyiségekkel, illetve egy közös, minikonyhával ellátott ebédlőt. Mindemellett a takarítószemélyzetnek is öltözőt és mellékhelyiséget alakítottak ki, a karbantartókét mosdóját pedig felújították.

A felújításnak köszönhetően a rendelőktől és a személyzeti öltözőktől elhatárolt területen történik majd ezután az anyagmozgatás és a raktározás, emellett új zárható helyiségekbe került át a sterilizáló berendezés és az informatikai központ.

Ezeken felül a szakemberek kicserélték a vízvezeték- és elektromos vezeték rendszert, valamint új lámpákat és beltéri ajtókat szereltek fel. A beruházásban érintett terület új padló- és falburkolatot kapott, illetve vakoláson, festésen esett át.

Az új kültéri lépcső – amely a parkoló felöli és Fő utca felüli oldalt köti össze –kialakítása is hamarosan befejeződik, az utolsó munkafázisok vannak csak hátra, de már használatba vehették a járókelők.

Ahogy arról beszámoltunk, Fetter Ádám polgármester tavaly év elején fordult írásos kérelemmel az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkárához, Dr. Horváth Ildikóhoz, amelyben kifejtette, hogy a pilisvörösvári alapellátásban hatalmas problémát jelent a háziorvosi rendelők szűkös kapacitása, vagyis, hogy öt háziorvos két helyiségen osztozik, és a rendelési idők egymásba ütköznek. Azt kérte a minisztériumtól, hogy segítsenek egy harmadik rendelő kialakításának finanszírozásában, tekintettel arra, hogy az alagsorban rendelkezésre állnak a helyiségek, csak a szükséges anyagi forrás hiányzik. A jó hír 2021 áprilisában meg is érkezett, a válaszban az állt, hogy Pilisvörösvár megkapja a támogatást, összesen 54 millió 200 ezer forintot.

A ciklus kezdete óta a tervek között szerepel a Rendelőintézet mögötti Búcsú tér rendezése. A Pilisvörösvár központjában található, jelenleg funkció nélküli placcot ugyanis értékes közösségi területté szeretné alakítani az Önkormányzat egy, a rendelőintézethez tartozó parkolóval. Ezért a beruházásért is aktívan lobbizott a városvezetés, amelynek kapcsán december elején jelent meg az örömteli fejleményt tartalmazó határozat a Magyar Közlönyben, miszerint az Emberi Erőforrások Minisztériumának 235 millió forintos támogatásával megépülhet városunk közösségi parkja.

A szakrendelő megújult alagsorát a tervek szerint februárban nyitják meg.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []