Miben segíthetünk?

Elkezdődik a járdaépítés a Bányató utcában

Elkezdődik a járdaépítés a Bányató utcában
2022. február 1.

A munkaterület átadásával kezdődött meg a mai napon, február elsején a Bányató utcában a járdaépítési beruházás. A területen a hét folyamán - ahol szükséges - ott a Városgazda Kft. eltávolítja a járda űrszelvényébe lógó növényzetet. Az utcában a Rákóczi utca és a Horgászsor között két fa kivágása is elkerülhetetlenné vált, mivel azok olyan mértékben foglalják el nyomvonalat, hogy kikerülésükre nincs lehetőség. A fák vágását a mai napon (február elsején) végzi el a kivitelező, emiatt forgalmi korlátozásokra lehet számítani a helyszínen. A kivágott fák pótlását az Önkormányzat a rendelet szerinti előírásoknak megfelelően elvégzi majd, lehetőség szerint itt a helyszínen a Bányató utcában.

A tényleges építéshez kapcsolódó munkálatok kedden a burkolat bontásával kezdődnek majd az utca elején, a Budai utca felé eső részen. A járdák térkő burkolattal készülnek, hasonlóan a korábban megépült belterületi szakaszokhoz. Az építés pedig a telekhatártól kezdődően körülbelül 170 centiméter szélességű területet érint majd. Az építés az időjárás függvényében várhatóan két-három hetet vesz igénybe. Az új járda pedig a Bányató utca páratlan oldalán biztosít rendezett körülményeket a gyalogosközlekedésre a Budai út és a Horgászsor utca közötti szakaszon.

Az építés költségét saját és pályázati forrásból fedezi az Önkormányzat. Városunk ugyanis még 2021-ben indult a Belügyminisztérium önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására kiírt pályázatán. A városvezetés a Templom téren, a Bányató és Iskola utcában lévő gyalogutak megépítésével pályázott az elérhető forrásokra. A bírálat júliusban történt, amikor értesülhettünk a pozitív elbírálásról, hogy a kormány 38,86 millió forintot biztosít a projekt megvalósítására. Mivel az építés összköltsége mintegy 68 millió forint lesz, a fennmaradó összeget saját költségvetésből fedezi a város.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []