Miben segíthetünk?

Egészségipari fejlesztés indul Pilisvörösváron 400 millió forintos állami támogatással

Egészségipari fejlesztés indul Pilisvörösváron 400 millió forintos állami támogatással
2022. február 7.

Egyedülálló egészségipari fejlesztésnek nevezte a pénzügyminiszter a Gemitech Kft. izolációs kórházi ágyrendszerének pilisvörösvári gyártását, amely az Egészségipari Támogatási Program (ETP) 400 millió forintos állami támogatásával jött létre. Varga Mihály a cég 500 millió forintos egészségipari beruházásának átadóünnepségén hétfőn, Pilisvörösváron arról beszélt, hogy az egészségipar fejlődésének támogatása megfelel Magyarország érdekeinek, és része a kormány beruházásösztönző politikájának - számolt be az MTI.

A pénzügyminiszter hozzátette, hogy kritikus helyzetekben az alapvető eszközök hazai előállítása nélkül nincs biztonságban a betegellátás, emellett az egészségipar egy tudásintenzív, dinamikusan fejlődő ágazat, amelyben nagy hagyományokkal rendelkezik Magyarország. Reális célkitűzés tehát a hazai gyártókapacitás növelése, a magyar beszállítók részesedésének emelése és az exportteljesítmény növekedésének elérése is - fűzte hozzá.

Varga Mihály elmondta, hogy a Pilisvörösváron gyártott izolációs kórházi ágyrendszer nemzetközi innovációnak számít, mivel az alkalmazott műszaki megoldások a jelenleginél nagyobb védelmet nyújtanak majd a fertőző betegeket ellátó orvosok és ápolók számára. Hozzátette, hogy emellett olyan helyeken is lehetővé válik a betegek biztonságos elkülönítése, ahol erre eddig nem vagy csak igen magas költségek árán volt lehetőség.

Az átadóünnepségen részt vett mások mellett Varga Mihály pénzügyminiszter, Vitályos Eszter és Gion Gábor államtitkárok, Strack Bernadett alpolgármester, valamint az érintett cég tulajdonosai, Gemela Márton és Gemela Zsuzsanna.

A miniszter beszámolt arról, hogy az ETP támogatásával 57 cég valósíthat, illetve valósíthatott meg egészségipari beruházásokat, és a már odaítélt támogatások 82 különböző fejlesztés végrehajtását teszik lehetővé. Hozzátette, hogy a beruházások összértéke eléri a 86 milliárd forintot, a kormányzati támogatás mértéke pedig a 66 milliárd forintot. Ezek a beruházások összességében 5700 munkahely létrejöttéhez, illetve megőrzéséhez járultak hozzá, és a 82 projektből 48 már megvalósult - ismertette Varga Mihály.

A nyilvános cégadatok szerint a Gemitech Kft. 2006 -ban alakult, magyar tulajdonban lévő vállalat. 2020-as nettó árbevétele megközelítette a 300 millió forintot, adózott eredménye az elektronikus beszámoló portál szerint 106,4 millió forint volt.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []