Miben segíthetünk?

Már nyitva áll a szakrendelő alagsora a páciensek előtt

Már nyitva áll a szakrendelő alagsora a páciensek előtt
2022. március 7.

Megkezdte rendelését hétfőn Dr. Pálfy Adrienn a frissen kialakított háziorvosi rendelőben, ezzel megnyílt a páciensek előtt a szakrendelő alagsora, amelyet több mint 54 millió forint kormányzati támogatásból, összesen 200 négyzetméteren újított fel a város.

Az új  – harmadik – rendelőhöz kapcsolódóan több helyiséget is kialakítottak:  nővérszobát és saját vizesblokkot. A pácienseket pedig új váró fogadja, amely lifttel és lépcsőn is megközelíthető. (Ha előbbit választják, akkor a gyerekrendelő mellett a folyosón balra kell fordulni, ha utóbbit, akkor a főbejárattal szemben tudnak lemenni, ezt követően pedig jobbra fordulni. A könnyű eligazodást iránymutató táblák is segítik. Az új rendelő új telefonszámon érhető el hétfőtől, amelyek a következők: 06 26/364-474, 06 30/447-72-70)

A szakrendelő dolgozói emellett külön női és férfi személyzeti öltözőt kaptak saját, zuhanyzós fürdővel és külön WC helyiségekkel, illetve egy közös, minikonyhával ellátott ebédlőt. Mindemellett a takarítószemélyzetnek is öltözőt és mellékhelyiséget alakítottak ki, a karbantartókét mosdóját pedig felújították.

A felújításnak köszönhetően a rendelőktől és a személyzeti öltözőktől elhatárolt területen bonyolíthatják az anyagmozgatást és a raktározást, emellett új zárható helyiségekbe került át a sterilizáló berendezés és az informatikai központ.

Ezeken felül a szakemberek kicserélték a vízvezeték- és elektromos vezeték rendszert, valamint új lámpákat és beltéri ajtókat szereltek fel. A beruházásban érintett terület új padló- és falburkolatot kapott, illetve vakoláson, festésen esett át. Az új kültéri lépcsőt – amely a parkoló felöli és Fő utca felüli oldalt köti össze –  pedig már egy ideje használatba vették a páciensek, illetve a járókelők.

Ahogy arról beszámoltunk, Fetter Ádám polgármester tavaly év elején fordult írásos kérelemmel az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkárához, Dr. Horváth Ildikóhoz, amelyben kifejtette, hogy a pilisvörösvári alapellátásban hatalmas problémát jelent a háziorvosi rendelők szűkös kapacitása, vagyis, hogy öt háziorvos két helyiségen osztozik, és a rendelési idők egymásba ütköznek. Azt kérte a minisztériumtól, hogy segítsenek egy harmadik rendelő kialakításának finanszírozásában, tekintettel arra, hogy az alagsorban rendelkezésre állnak a helyiségek, csak a szükséges anyagi forrás hiányzik. A jó hír 2021 áprilisában meg is érkezett, a válaszban az állt, hogy Pilisvörösvár megkapja a támogatást, összesen 54 millió 200 ezer forintot.

A ciklus kezdete óta a tervek között szerepel a Rendelőintézet mögötti Búcsú tér rendezése. A Pilisvörösvár központjában található, jelenleg funkció nélküli placcot ugyanis értékes közösségi területté fogja alakítani az Önkormányzat egy, a rendelőintézethez tartozó parkolóval. Ezért a beruházásért is aktívan lobbizott a városvezetés, amelynek kapcsán tavaly december elején jelent meg az örömteli fejleményt tartalmazó határozat a Magyar Közlönyben, miszerint az Emberi Erőforrások Minisztériumának 235 millió forintos támogatásával megépülhet városunk közösségi parkja is.

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []