Miben segíthetünk?

Rekordösszegű, 3,5 milliárd forintos támogatási keretet nyert Pilisvörösvár

Rekordösszegű,  3,5 milliárd forintos  támogatási keretet nyert Pilisvörösvár
2022. március 8.

Szenzációs hírt kapott az Önkormányzat: megnyerte a város a 3,5 milliárd forintos városfejlesztési pályázati csomagot. A következő hét évben így a teljes összeg lehívhatóvá válik számos pilisvörösvári beruházásra.

Első lépésként a projektek tervezésére 79,8 millió forintot folyósít a támogató. Ebből az összegből készülhet el például a zöld infrastruktúra akcióterv, a fakataszter – a fák nyilvántartási rendszere – a kerékpárhálózati terv, és számos más beruházás indulását megalapozó dokumentum. Az első projekt már startra készen is áll, ez a Záportározó megépítése lesz a Tó dűlőben.

"Ezúton köszönjük a Pénzügyminisztérium Irányító Hatóságának, Pest Megye Önkormányzatának és Vitályos Eszter államtitkár asszonynak a Fenntartható Városfejlesztési Stratégia készítése kapcsán nyújtott konzultációs lehetőségeket, és a segítő, támogató hozzállást" - mondták a városvezetők. 

A pályázatot – melyet majd egy éves intenzív előkészítő munka előzött meg - ez év januárjában nyújtotta be a város. „Pilisvörösvár soha nem látott fejlődés előtt áll” – mondta akkor Fetter Ádám polgármester, hozzátéve, hogy a tervezett fejlesztések nagy része ebből a keretből valósulhat meg. Strack Bernadett alpolgármester – aki a pályázat koordinálást és előkészítését végezte – elmondta, hogy végig ütemterv szerint haladtak és Pest megyében elsőként adták be az anyagokat.

Előzetes bírálatra 2021 decemberében nyújtották be a dokumentációt Pest Megye Önkormányzatához, ahol hiánypótlás nélkül adták ki a támogató nyilatkozatot. A januári beadást követően a pályázat formai ellenőrzésen esett át, ez szintén hiánypótlás nélkül zárult, ezután kezdődött meg a szakmai ellenőrzés, bírálat, amelynek eredményeként most tájékoztatták városunk vezetőit a rendkívüli örömhírről.


 

Kapcsolódó videó
Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []