Miben segíthetünk?

Mostantól szép, új járdán sétálhat a tavakhoz

Mostantól szép, új járdán sétálhat a tavakhoz
2022. március 11.

A Bányató utca Budai út és a Horgászsor utca közötti szakaszán, mintegy 400 méteren újult meg a járda. A korábbi rossz állapotú, nehezen használható gyalogutat váltja most fel a térkő burkolatú, terület, rendezett környezettel. A szegélyező ágyásokba hamarosan zöld növények is kerülnek, melyek még szebbé teszik majd az utca összképét.

A város jelentős gyalogosforgalmat bonyolító utcáján így már jó minőségű úton közlekedhetünk gyalogosan, babakocsival vagy akár rollerrel, gördeszkával is.

A járdaszakasz építése február első hetében kezdődött és a mai napon március 11-én fejeződött be a műszaki átadással. Mostantól pedig a garanciális időszak veszi kezdetét. A járdaépítési munkálatok most sem állnak meg, jövő héttől új helyszínen a Templom téren kezdődik a munka.

Az építés költségét saját és pályázati forrásból finanszírozza az Önkormányzat a Bányató utcában. Városunk ugyanis még 2021-ben indult a Belügyminisztérium önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására kiírt pályázatán a Templom tér, a Bányató és Iskola utcák gyalogútjainak felújításának tervével. A bírálat tavaly júliusban történt, amikor értesülhettünk a pozitív elbírálásról, hogy a kormány 38,86 millió forintot biztosít a projekt megvalósítására. Mivel az építés összköltsége mintegy 68 millió forint lesz, a fennmaradó összeget saját költségvetésből fedezi a város.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []