Miben segíthetünk?

Megkezdődik a Nagytemplom homlokzatának felújítása

Megkezdődik a Nagytemplom homlokzatának felújítása
2022. április 19.

Megkezdődnek a napokban a Pilisvörösvár Római Katolikus Plébánia Pilisvörösvári Nagyboldogasszony Plébániatemplom homlokzati és bádogozási munkálatai.  Az állványozás már folyamatban van.

A felújítás részben pályázati pénzből valósul meg: a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága tett közzé felhívást a vallási közösségek 2021. évi támogatására. A Pilisvörösvár Római Katolikus Plébánia összesen 14 millió 470 ezer forint egyedi támogatást nyert a fenti célra.

A teljes kivitelezés várhatóan 26 millió forintba kerül majd. „A pályázaton nyert összegen felül szükséges részt Pilisvörösvár Önkormányzata által nyújtott hozzájárulás, egyházközségünk saját forrásából, valamint a hívek adományaiból szeretnénk összegyűjteni, amihez kérjük a kedves testvérek anyagi hozzájárulását” – olvasható az egyházközség oldalán.

Adományukat az következő számlaszámra utalhatják el: OTP 11742245-20036029 /Pilisvörösvár Római Katolikus Egyházközség. Ezenkívül ügyfélfogadási időben a plébánián, vagy a Nagytemplomban a Szent Antal perselyben is leadhatják, illetve elhelyezhetik hozzájárulásukat. „Minden adományt hálás szívvel köszönünk!” – tették hozzá.

A felújítási munkálatok a misék, programok rendjét nem érintik.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []