Miben segíthetünk?

Padok, asztalok, ülőkék, szemetesek - utolsó simítások a pumptrack pályán

Padok, asztalok, ülőkék, szemetesek - utolsó simítások a pumptrack pályán
2022. április 27.

Már az utolsó simítások zajlanak a pilisvörösvári pumptrack pálya területén, amely vasárnap hivatalosan is megnyitja kapuit. Az átadóra érkezők már asztalok mellett, rönkpadokon, illetve ugyancsak rönkből készült ülőkéken pihenhetnek meg, illetve nézhetik a betondombokon gurulókat. Az átmeneti, fából készült szemeteseket is felszerelték a városgazdák, ezeket a későbbiekben cserélni fogják. A szabályzatot tartalmazó tábla, valamint a pályát szegélyező cölöpök is a helyükre kerültek, illetve kialakították a parkolókat. 

Az Önkormányzat mindenképpen természetes anyagok használatát szorgalmazta, amelyek illeszkednek a zöld környezethez, amely otthont ad a térség első görpályájának a Dugonics utca-Szabadság utca találkozásánál. 

A vasárnapi megnyitó izgalmas programokat tartogat: kerékpárversenyre, bemutatóra és tesztnapra készülhetnek a résztvevők. A pályát Fetter Ádám polgármester adja át fél 11-kor, a Művészeteket Háza pedig QR-kódos nyereményjátékkal vár mindenkit a helyszínen.

Kérjük, legyenek türelemmel még néhány napig, és ne lépjenek a pálya területére, mert az idő előtti használat miatt már több helyen kár keletkezett a rézsűkön és a frissen füvesített részekben.

Mint ismert, a város tavaly novemberben nyújtotta be pályázatát a pálya kialakítására, a pozitív bírálatról szóló értesítés február elején érkezett, és márciusban meg is kezdődött a munka. Az Aktív Magyarország Program révén a maximális, 20 millió forintos támogatást kapta meg az Önkormányzat, a projekt költségének másik felét pedig saját forrásból finanszírozta. A városvezetés ezzel a beruházással elsősorban a város fiatal korosztályának szeretne lehetőséget nyújtani a szabadidő hasznos eltöltésére.

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []