Miben segíthetünk?

Ovi-Sport pályázat: nagyobb önerőt vállal Önkormányzatunk

Ovi-Sport pályázat: nagyobb önerőt vállal Önkormányzatunk
2022. június 22.

Változtak az Ovi-Sport Program megvalósításának feltételei, emiatt több önerőt kell biztosítania azoknak a településeknek, amelyek sportpályát szeretnének létesíteni óvodájuk területén. Az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány vis maior helyzetre hivatkozott tájékoztatásában, pontosabban, hogy az Ukrajnában zajló háború hatással volt a gazdaságra és drasztikus árnövekedést eredményezett a beszállítói oldalon.

Önkormányzatunk eredetileg bruttó 5,2 millió forinttal járult volna hozzá a TAO-program megvalósításához, az összeg szerepel az város 2022-es éves költségvetésében is, illetve már hónapokkal ezelőtt átutalták az alapítványnak. A fejlesztési támogatás az új helyzet tükrében bruttó 6 millió forintra emelkedett nyertes pályázat esetén.

Az alapítvány az Önkormányzat jóváhagyását nyilatkozat formájában az önrész megemeléséről. Fetter Ádám úgy nyilatkozott, hogy továbbra is támogatja a programot, ezért javasolta, hogy városunk biztosítsa a kért összeget. A kérdést sok más napirendi pont mellett pénteken tárgyalta a Képviselő-testület, és el is fogadták az előterjesztést.

„Fontosnak tartjuk ezt a programot, szeretnénk megadni a gyerekeknek azokat a lehetőségeket, amelyeket a sportpálya nyújthat: még több mozgást és változatos játéklehetőségeket, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy kialakuljon bennük és minél mélyebb gyökereket kapjon a sport iránti szeretet” – fűzte hozzá a polgármester.

Ahogy arról beszámoltunk, Önkormányzatunk év elején pályázott egy multifunkciónális sportpálya építésére. A létesítmény a központi, vagyis a Rákóczi utcai óvoda területén kapna helyet, az intézményhez tartozó udvar mérete ugyanis megfelel a kiírásban foglaltaknak. Pozitív elbírálás esetén egy 6X12 méteres területet érintene a fejlesztés, vagyis egy nagyméretű, - ráadásul árnyékoló hálóval ellátott - pályát vehetnének birtokba a gyerekek, amely több sportág művelésére alkalmas, mint a kézilabda, a labdarúgás, a kosárlabda, a röplabda, a tenisz és a lábtenisz. Ezen felül lehetőséget ad ügyességi játékok és mozgáskoordinációs feladatok gyakorlására. A pályára sportkellékek is érkeznének: kapuk, kosárpalánkok, árnyékoló-, felező- és hosszanti hálók, illetve egyéb eszközök, például bója- és rúdkészlet, műanyag gátak, koordinációs karikák, létra, szivacsok, labdák. A projekt részeként az óvodapedagógusok Ovi-Sport Tanfolyamot végeznek, hogy elsajátíthassák a gyermekek sportágspecifikus oktatásához szükséges legfontosabb alapkövetelményeket, emellett az érintett intézmények megkapják a programban kidolgozott készség-és mozgásfejlesztéssel, neveléssel, sportágakkal kapcsolatos oktatókönyveket is.

Kép forrása: ovi-sport.hu

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []