Miben segíthetünk?

Építsen, újítson fel járdát városi építőanyagból háza előtt

Építsen, újítson fel járdát városi építőanyagból háza előtt
2022. október 6.

Továbbra is lehetőséget biztosít az Önkormányzat a pilisvörösváriaknak az ingatlanjaik előtti járdaszakaszok felújítására vagy építésére. A járható, biztonságos gyalogutak létesítéséhez, a rendezett környezet megteremtéséhez a város építőanyaggal járul hozzá.

A pályázatot a teljeskörűen közművesített, a helyi építési szabályzat szerint kialakított önkormányzati tulajdonú közterületekre lehet beadni. Az egységes utcakép kialakítása érdekében a járdaburkolatot a városban legjellemzőbb 10x20 centiméteres szürke térkővel kell kialakítani, az épülő járdának minimum 1,5 méter szélesnek (ahol a szükséges hely rendelkezésre áll) és akadálymentesnek kell lennie.

Pályázni utcaközösségi szinten minimum 40 méter összefüggő járdaszakaszra vagy egyénileg lehet, amennyiben a szomszédos ingatlanok előtt lévő járda megfelelő burkolattal rendelkezik. A pályázat benyújtásának feltételei az alábbi dokumentumokban találhatók. Az adatlap kinyomtatott formában az Ügyfélszolgálaton is elérhető, érdemes élni a lehetőséggel.

A  Képviselő-testület egyébként májusban módosította az önkormányzati támogatású járdapályázatról szóló rendeletét (8/2021. (IV. 26.)), hogy a korábbinál kedvezőbb feltételeket biztosíthasson a jelentkezőknek. 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []