Miben segíthetünk?

Megkezdődtek a szigetelési munkálatok a Széchenyi utcai óvodában

Megkezdődtek a szigetelési munkálatok a Széchenyi utcai óvodában
2022. október 4.

Megkezdődtek a szigetelési munkálatok hétfőn a Széchenyi utcai tagóvodában. A több mint 27 millió forintos energetikai projektről soron kívül döntött múlt héten a Képviselő-testület, a cél ugyanis, hogy a beruházással az Önkormányzat mérsékelni tudja a jelentősen megnövekedett rezsiköltségeket.  

A teljes egészében városi forrásból megvalósuló fejlesztéshez szükséges szigetelő- és a ragasztóanyagok már hétfőn megérkeztek, kedden pedig a homlokzat szigetelésének is nekiláttak a szakemberek. Ezen a napon a Városgazda Kft. munkatársai is dolgoztak a helyszínen, a vízkiállások meghosszabbításán. 

Ahogy arról beszámoltunk, a Képviselő-testület múlt csütörtökön szavazta meg az épület homlokzati- és födémszigetelését. A Széchenyi utcai tagóvoda esetében a legsürgetőbb elvégezni egy ilyen jellegű beruházást, miután egy korábban elrendelt energetikai felülvizsgálat a legnagyobb hiányosságokat ennél az intézménynél tárta fel.  

Pilisvörösvár helyzete nem volt túl kedvező az energiahatékonyság, az energetikai korszerűsítés megteremtése terén, ezért a jelenlegi városvezetés már a kezdetektől  vizsgálta, hogyan lehetne az adottságokon javítani. Az első lépést még 2020-ban sikerült megtenni: az óvodák egy elnyert pályázat révén napelemeket kaptak, ezzel egy időben pedig energetikai szakemberek bevonásával újabb eredményes pályázatok alapjául szolgáló energetikai felmérések, fejlesztési tervek készültek. Mint ismert, városunk néhány hónapja 3,5 milliárd forintos forráskeretet nyert el, amelyből 467 millió forintot energetikai korszerűsítésre fordított volna, ám szeptember elején érkezett a váratlan hír a Miniszerelnökségtől, miszerint a lehívásra a források áthelyezése miatt még sincs lehetőség. 

Bár Pilisvörösvárnak a Sberbank-csődje – pontosabban a pénzintézetnél ragadt 1,8 milliárd forintos pénzvagyon – miatt különösen nagy segítséget jelentett volna az említett keret, a korábbi energetikai előkészítő, feltáró munka elvégzése most igen jó szolgálatot tesz, hiszen így ismertté váltak az önkormányzati épületekre jellemző energetikai állapotok. Ugyan a beruházások időzítését, sorrendjét átírta a jelenlegi nehéz helyzet, a városvezetés a nem tett le a komplex energetikai korszerűsítésre vonatkozó tervekről. 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []