Miben segíthetünk?

Gőzerővel zajlik a járdaépítés a Táncsics és a Mátyás király utcában

Gőzerővel zajlik a járdaépítés a Táncsics és a Mátyás király utcában
2022. október 7.

Gőzerővel zajlik a járdaépítés a Táncsics és a Mátyás király utcában. Előbbi terület már meg is kapta a térkőburkolatot, utóbbiban pedig időközben megkezdődött a munka, jelenleg teljes hosszon dolgozik a kivitelező. A két utca összesen 1200 méteren kap új járdát, illetve gyalogosátvezetők is épülnek.

A Mátyás király utcában egyébként tavaly ősszel is munkálatok folytak, a heves esőzések miatt megrongálódott hídpilléreket javították és építették újra. A több mint 6 millió forintos beruházást egy részét saját forrásból, egy részét pedig a vis maior pályázatból fizette a város. Ez a projekt azért is volt fontos, mert ez tette lehetővé, hogy most mindkét irányban járda csatlakozhasson a hídhoz.

A Táncsis és a Mátyás király utcában szeptember közepén kezdődtek meg a munkálatok, és – amennyiben az időjárás kedvezően alakul - október 31-ig be is fejezik a kivitelezést. A városvezetés az átmenő forgalom mérséklése, illetve a biztonságos gyalogosközlekedés érdekében döntött a beruházás mellett, több lakossági egyeztetés eredményeként.

A járda és az átkelők építésének költségét saját forrásból finanszírozza a város. A Mátyás király utcából a Harcsa utcába „költöznek” majd a munkálatok, pontosabban a futópályától a Vasúti átjáró előtti területig. Ezzel a szakasszal körülbelül újabb 600 folyóméternyi járdát kap a város.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []