Miben segíthetünk?

Többletforrást biztosít a kormány a vörösvári tanuszoda megépítésére

Többletforrást biztosít a kormány a vörösvári tanuszoda megépítésére
2022. október 20.

Határozat jelent meg a szerdai Magyar Közlönyben a pilisvörösvári tanuszodával kapcsolatban. A kormány ebben előírja az építési és beruházási miniszternek, hogy „a pénzügyminiszter bevonásával gondoskodjon egyes kivitelezés alatt álló beruházások megvalósításához szükséges többletforrás biztosításáról”. A határozatból kiderül, hogy a beruházást a 2023-as évi költségvetés terhére folytatják majd.

Október elején számoltunk be arról, hogy ismét egyeztetést kezdeményezett a városvezetés az Építési és Beruházási Minisztériumnál és Vitályos Eszter miniszterhelyettesnél az épülő tanuszoda kivitelezésének folytatása, valamint a sportcsarnok ügyében. A vörösvári delegációt Nagy Bálint beruházási államtitkár fogadta a Minisztériumban, ahol az országgyűlési képviselőasszony is jelen volt. A témákat Fetter Ádám polgármester, Strack Bernadett alpolgármester, Lovász Ernő képviselő és Bruckner Katalin tanácsadó terjesztette elő.

Fetter Ádám polgármester tavaly februárban adta át a munkaterületet a kivitelezőnek, hogy megvalósulhasson ezt a régóta várt állami beruházás. Leutóbb idén nyáron tartottak bejárást a helyszínen a városvezetők, addigra elkészült a tanmedence és az úszómedence, az irodák, az öltöző és a mellékhelyiségek falazása, valamint elkezdődött az uszoda rész fölötti tetőszerkezet építése is a jellegzetes íves váz elhelyezésével.

„Örülünk, hogy legutóbbi tárgyalásaink sikerrel jártak és bízunk benne, hogy pluszforrás biztosítását követően az építkezés mielőbb újra elindulhat. Köszönjük Nagy Bálint beruházási államtitkárnak és Vitályos Eszter miniszterhelyettes asszonynak a megvalósítás érdekében tett lépéseket” - mondta Fetter Ádám polgármester.

Frissítés: 175.922.925 forintot biztosít a kormány Vitályos Eszter miniszterhelyettes asszony tájékoztatása szerint erre a célra.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []