Miben segíthetünk?

Felújítja a város a tálalókonyhát és szigeteli a tetőt a Zrínyi utcai tagóvodában

Felújítja a város a tálalókonyhát és szigeteli a tetőt a Zrínyi utcai tagóvodában
2022. október 27.

Felújítja a város a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Óvoda Ligeti Cseperedő Tagóvoda tálalókonyháját, illetve annak kiszolgálóhelyiségeit, egyebek mellett az öltözőt. Emellett – a városvezetés energiagazdálkodási akciótervének részeként – szigetelést kap az óvodaépület födémszerkezete.

Előbbi beruházás évtizedek óta esedékes, a meglévő infrastruktúra gyakorlatilag az 1980-as évek eleji állapotokat mutatja, és a szakhatóság is többször jelezte már az ellenőrzések alkalmával, hogy időszerű beütemezni a munkálatokat, különös tekintettel arra, hogy a szóban forgó tálalókonyha hat óvodai csoportot szolgál ki. Többszörösen indokolt tehát, hogy az önkormányzati tálalókonyhák sorában ez legyen a következő, amely korszerűbbé válhat. A tető szigetelése sem várhat, rendkívül sürgető a rezsiköltségek visszaszorítása a jelenlegi energiaválságban.

A városvezetés az elmúlt években több beruházást is megvalósított az önkormányzati gyermekétkeztetés területén, amely ezeknek a fejlesztéseknek, illetve a költséghatékony működés eredményeként normatíván belül működik.  A 2019. évi normatíva maradványából újulhatott meg a Vásár téri iskola tálalókonyhája, 2020-ban és 2021-ben pedig konyhai eszközöket – például sütőt, hűtőberendezéseket, edényeket – vett a város, míg 2021-ben egy ételszállításra használható hűtőkocsit.

Az energiagazdálkodási intézkedési terv részeként – csak úgy, mint a Széchenyi utcai tagóvodában – ebben az intézményben is szigetelési munkák kezdődnek, hogy a város ezzel csökkenteni tudja a drasztikusan megnövekedett rezsiköltségeket. A ligeti óvodában a tetőfödém kap szigetelést, mert bár 2006-ban tetőcserét végeztek az intézményben, szigetelést nem építtetett be az akkori városvezetés. 

A Hivatal műszaki osztálya októberben tette közzé ajánlatát azzal a kikötéssel, hogy a leendő kivitelezőnek a munkálatokat december 15-ig be kell fejeznie. A jelölt határidőre három ajánlat érkezett, a legkedvezőbbet a Novemberi Hajnal 2001 Kft. adta bruttó 32 millió 174 ezer 675 forinttal.

Az előterjesztést csütörtökön elfogadta Pilisvörösvár Képviselő-testülete, vagyis mindkét fontos, egyúttal halaszthatatlan beruházás megvalósulhat.

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []