Miben segíthetünk?

A bölcsőde építése ügyében hozott döntéseket a Testület

A bölcsőde építése ügyében hozott döntéseket a Testület
2022. október 27.

A Képviselő-testület csütörtöki rendkívüli ülésén a bölcsődeépítés kivitelezőjének kiválasztására kiírt közbeszerzési eljárást az épület építése, kert kialakítása, valamint az út- és közműépítés tekintetében eredményesnek, az eszközbeszerzést illetően pedig eredménytelennek nyilvánította.

Mint ismert az Önkormányzat még 2021. januárjában határozta el, hogy pályázaton indul új bölcsőde építésére. A kedvező elbírálást követően a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) 2021. októberben 567 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott a kivitelezésére. Az Önkormányzat ezután még október folyamán a Csikós Terv tervezőirodát bízta meg a kiviteli tervek elkészítésével.

A Képviselő-testület májusi döntése alapján az Önkormányzat feltételes - nemzeti hirdetményen alapuló - nyílt közbeszerzési eljárást kezdeményezett. A feltételes minősítésre azért volt szükség, mert a pályázat benyújtása óta eltelt időszakban mind az építőanyagárak, mind pedig a munkadíjak drasztikusan megemelkedtek, így a pályázatban megjelölt előzetes költségbecslést a tervezőnek módosítani kellett. Ez pedig a projekt megvalósításához többlettámogatás bevonását tette szükségessé.

A Miniszterelnökség Közbeszerzési Felügyeletért Felelős Helyettes Államtitkársága jogszabály alapján lefolytatta ellenőrzését, melynek eredményeként nyolc külön eljárásra kellett bontani a közbeszerzést a következő területeken: épület, kert, út és ötféle eszköz (bútor, játék, felszerelés, textil és informatika eszköz). Az eljárás augusztusban indulhatott el, mely október 6-án zárult le.

A határidőig összesen 21 ajánlattevő nyújtott be ajánlatot, az értékelés szempontjainak az ajánlati árat, a jótállási időszakot és a rendelkezésre álló szakmai jogosultsággal rendelkező szakemberek számát határozták meg a kiírók.

Ezek alapján az épület építése, kert kialakítása, valamint az út- és közműépítés tekintetében eredményesen, az eszközbeszerzést illetően pedig eredménytelenül végződött az eljárás.

Az eredményes részeket illetően az alábbi cégek kerültek ki nyertesen:

Rész
Rész megnevezés
Ajánlattevő
Ajánlati ár
1.
Épület építése
Novemberi Hajnal 2001 Kft.
628.268.927.- +Áfa, azaz

bruttó 797.901.537.- Ft
2.
Kertépítés
Építő- és Épület-karbantartó Zrt.
21.995.526.- +Áfa, azaz bruttó 27.934.138.- Ft
3.
Út- és közmű építés
Bamax Work Építőipari Kft.
45.634.270.- +Áfa, azaz bruttó 57.955.523.- Ft
 

Az eszközkategóriák - tehát a bútor, játék, felszerelés, textil és informatika eszköz részek -  tekintetében fedezethiány, érvénytelenség, illetve a pályázók hiánya okozta az eredménytelenséget.

A Képviselő-testület október 27-i határozata értelmében az első három részre vonatkozóan megvalósulhat a szerződéskötés és ezzel párhuzamosan az eredménytelen kategóriákban új pályáztatás indul. A beruházás hosszabbítására és a pótfedezet biztosítására már májusban kérelmet nyújtott be az Önkormányzat a Támogató Hatóságnak. Ekkor a hosszabbítás jóváhagyást kapott 20223. december 31-ig, a hiányzó fedezet biztosítására pedig a beérkezett ajánlatok ismeretében tudja benyújtani a város a konkrét többletköltségeket. A vállalkozási szerződések csak ennek eredményességét követően lépnek majd hatályba.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []