Miben segíthetünk?

Átadták a ligeti zebrát

Átadták a ligeti zebrát
2022. november 9.

Lezajlott a műszaki átadás kedden, vagyis hivatalosan is elkészült a régóta várt ligeti zebra. A három méter széles gyalogátkelő és a hozzá kapcsolódó közvilágításbővítés, valamint az akadálymentes felvezető járda révén remélhetőleg minden arra haladó számára biztonságosabbá válik az átkelés a forgalmas Kisfaludy utcán.

A munkálatok szeptember közepén kezdődtek a Kisfaludy és a Tavasz utca találkozásánál, október derekára már a zebrára felvezető járdaszakaszokat is kialakította a kivitelező, illetve a helyszínt megvilágító lámpaoszlopok is a helyükre kerültek. November elején a felfestések is elkészültek, valamint a táblázás.

A zebra kialakításával egy nagyon régi problémát orvosol a városvezetés ezen a részen, a körzet képviselőihez - Lehrer Anitához és Lovász Ernőhöz - rengeteg lakossági megkeresés érkezett ezzel kapcsolatban az elmúlt két évben. A képviselők az ügy mellé állva szerettek volna javítani a helyzeten, hiszen nagyon sok gyerek és idős ember közlekedik a forgalmas csomóponton keresztül a környéken található intézmények és üzletek miatt.

„Örömmel tölt el, hogy forráshiányos időkben is meg tudtuk oldani ezt a ciklusokat átívelő problémát, és végre biztonságosabban tudnak átkelni a gyalogosok a Kisfaludy utcán. Mindettől függetlenül ezúton is szeretném felhívni a tisztelt járókelők figyelmét, hogy semmilyen zebra, jelzés, vagy figyelemfelhívás nem pótolja az elővigyázatosságot, ezért kérek mindenkit, hogy bár egy lépést tettünk a balesetek elkerülése érdekében, továbbra is óvatosan közlekedjenek a kereszteződésben” – mondta Lovász Ernő képviselő.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []