Miben segíthetünk?

Már a második óvodánál tart az energetikai korszerűsítés

Már a második óvodánál tart az energetikai korszerűsítés
2022. november 15.

Megkezdődött a pilisvörösvári óvodákat érintő energetikai korszerűsítési beruházás múlt héten. A munkálatokat a központi, azaz a Rákóczi utcai óvodában indította a kivitelező, ezalatt az intézmény teljes területén elvégezték a fényforrások, illetve több helyiségben a lámpatestek cseréjét. A szakemberek már a Gradus tagóvodában dolgoznak, de a tervek szerint még az idén modern, ledes világítást kapnak az óvodák az elavult, fémcsöves lámpatestek helyett. Ezzel a korszerűsítéssel körülbelül 70-75 százalékkal csökken az energiafelhasználás, ezáltal pedig a költségek is. 

A beruházásról rendkívüli ülésen döntött a Képviselő-testület még októberben. A beruházás az energiaárak drasztikus emelkedése miatt vált égetően szükségessé. Városunk vezetése a válság kezelésére dolgozta ki energetikai akciótervét, amelynek egyik lépcsőfoka a fenti korszerűsítési beruházás. 

Az épületek, amelyekben a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Óvoda és négy tagóvodája működik, nem egységes kialakításúak. Általánosságban elmondható, hogy a szerkezeti és gépészeti megoldások intézményenként változóak, de összességében energetikai javításra szorulnak. Az energiamegtakarítás egyik lehetséges alternatívája az volt, hogy a meglévő lámpatestek és izzók helyett korszerű berendezéseket és ledes izzókat kapjanak az intézmények. 

„Ez a beruházás egy igen jelentős lépése válságkezelési akciótervünknek, egyrészt azért, mert egyszerre öt önkormányzati fenntartású létesítmény rezsiköltségeinek mérséklését teszi lehetővé, másrészt pedig azért, mert olyan intézményekről van szó, amelyekbe városunk kisgyermekei járnak. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a sok más település mellett Pilisvörösváron is szükségessé vált megszorító intézkedések a lehető legkisebb mértékben érintsék óvodáinkat” – mondta korábban Varga Péter képviselő, műszaki tanácsnok.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []