Miben segíthetünk?

Újabb két óvodában kezdték meg a világítás korszerűsítését

Újabb két óvodában kezdték meg a világítás korszerűsítését
2022. november 24.

Újabb két óvodában zajlanak az energiakorszerűsítési munkálatok. A kivitelező már Széchenyi és a Zrínyi utcai tagóvodában dolgozik, mindkét épület teljes területén végzik a fényforrások, illetve több helyiségben a lámpatestek cseréjét. A beruházás november első hetében, a Rákóczi utcai óvodában indult, majd a Gradusban folytatódott. Ebben a két intézményben már új, korszerű ledes világítás működik az elavult, régi fémcsöves lámpatestek helyett. A projekt gyors ütemben halad, és várhatóan heteken belül befejeződik.

Ezzel az öt óvodát érintő beruházással 70-75 százalékkal csökken az energiafelhasználás, ezáltal pedig a város rezsiköltségei is, amelyek az energiaárak drasztikus változása miatt lényegesen megemelkedtek.

A beruházásról rendkívüli ülésen döntött a Képviselő-testület még októberben. A beruházás az energiaárak drasztikus emelkedése miatt vált égetően szükségessé. Városunk vezetése a válság kezelésére dolgozta ki energetikai akciótervét, amelynek egyik lépcsőfoka a fenti korszerűsítési beruházás. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []