Miben segíthetünk?

Új tálalókonyha és szigetelt tető várja már az óvoda dolgozóit és a gyereket a Zrínyi utcában

Új tálalókonyha és szigetelt tető várja már az óvoda dolgozóit és a gyereket a Zrínyi utcában
2022. december 20.

Befejeződtek a Zrínyi utcai tagóvodában végzett beruházások: az épület tálalókonyhája újult meg teljesen annak kiszolgálóhelyiségeivel - például az öltözővel - együtt, valamint ezzel párhuzamosan a tetőfödém is szigetelést kapott. A fejlesztéseket saját költségen, valamivel több, mint 32 millió forintért valósította meg a város.

Tálalókonyha és kiszolgálóhelyiségei

Előbbi beruházás évtizedek óta esedékes volt már, mert az infrastruktúra gyakorlatilag az 1980-as évek eleji állapotokat mutatta, és a szakhatóság is többször jelezte az ellenőrzések alkalmával, hogy időszerű beütemezni a munkálatokat, különös tekintettel arra, hogy a szóban forgó tálalókonyha hat óvodai csoportot szolgál ki. Többszörösen indokolttá vált tehát, hogy az önkormányzati tálalókonyhák sorában ez legyen a következő, amely korszerűbbé válhat. A tető szigetelése sem várhatott a drasztikus szinten megnövekedett rezsiköltségek visszaszorítása miatt.

A városvezetés az elmúlt években több beruházást is megvalósított az önkormányzati gyermekétkeztetés területén, amely ezeknek a fejlesztéseknek, illetve a költséghatékony működés eredményeként normatíván belül működik.  A 2019. évi normatíva maradványából újulhatott meg a Vásár téri iskola tálalókonyhája, 2020-ban és 2021-ben pedig konyhai eszközöket – például sütőt, hűtőberendezéseket, edényeket – vett a város, míg 2021-ben egy ételszállításra használható hűtőkocsit, és éppen múlt héten született testületi döntés arról, hogy egy új ételszállító járművet vásárolnak, lecserélve ezzel a jelenlegi 16 éves, állandó javításra szoruló autót.

Tetőszigetelés

A tető szigetelése sem várhatott tovább a drasztikus szinten megnövekedett rezsiköltségek miatt. Bár 2006-ban tetőcserét végeztek az intézményben, szigetelést akkor nem építtetett be az egykori városvezetés. 

További óvodákat érintő korszerzűsítési beruházások

Több, az energiagazdálkodási intézkedési terv részét képező fejlesztés valósult meg az elmúlt hónapokban a pilisvörösvári óvodákban: mind az öt intézmény korszerű világítást kapott az elavult lámpatestek helyett, összesen csaknem 300 darab ledpanelt és csaknem 80 izzót cseréltek ki a szakemberek.  Ez a beruházás azért volt különösen jelentős, mert ezáltal 70-75 százalékkal, vagyis lényegében harmadára csökken az óvodák villamosenergia-felhasználása.

A Széchenyi utcai tagóvodában is beruházás zajlott ősszel: az épületet szigetelték, ezáltal rendkívül energiatakarékossá vált, hiszen a vastag külső borításnak köszönhetően a falak és a födém hőmegtartása összehasonlíthatatlanul jobb lett a korábbi állapotokhoz képest. Mindemellett új színezést is kapott az épület, a komor falakat meleg árnyalatúra festették, és nyílászárók köré és a bejárathoz pedig vidám, élénk színek kerültek, hogy a gyerekek még nagyobb örömmel járjanak az intézménybe.

Mind a világítás korszerűsítését, mind pedig a Széchenyi utcai tagóvoda szigetelését saját forrásból finanszírozta a város 7,9 millió, illetve több mint 27 millió forintért.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []