Miben segíthetünk?

Bejárást tartott a városvezetés

Bejárást tartott a városvezetés
2022. december 21.

Bejárást tartott a városvezetés Pilisvörösvár folyamatban lévő és a közelmúltban befejeződött beruházásainál. A szemle során megtekintették a Zrínyi utcai tagóvodában a világításkorszerűsítést, a felújított tálalókonyhát és a födémszigetelést; a Széchenyi utcai intézményben pedig a homlokzatszínezést és itt is az energiatakarékosra cserélt világítótesteket  nézték meg. Emellett megtekintették a közelmúltban elkészült ligeti zebrát és a jelenleg zajló járdaépítéseket két helyszínen a Báthory és a Széchenyi utcában.

Mint ismert az energetikai korszerűsítés és a fogyasztáscsökkentés miatt Pilisvörösvár összes tagóvodájában modern energiatakarékos led világítást alakítottak ki: összesen mintegy 300 darab ledpanelt és csaknem 80 izzót cseréltek ki a szakemberek, ezzel harmadára csökkentve a villamosenergia-felhasználást. A Zrínyi utcai intézményben emellett felújították az elavult tálalókonyhát - a gyermekétkeztetés átfogó fejlesztésének részeként -, valamint pótolták a hiányzó födémszigetelést, mely szintén az energiaköltségek megtakarítását szolgája. A Széchenyi utcai tagóvoda pedig meleg és tetszetős „ruhát” kapott - homlokzatszigetelés és vidám színekkel tarkított külső vakolás formájában.

A november elején átadott szabadságligeti zebra kialakításával egy régóta várt fejlesztést valósított meg a városvezetés, biztonságosabbá téve ezzel a gyalogosok átkelését a forgalmas úton.

A járdaépítés jelenleg két helyszínen a Báthory és a Széchenyi utcában zajlik. A gyalogosközlekedés biztonságosabbá tétele érdekében városunk tíz belterületi utcájában épülhet járda. Eddig a Táncsics, Mátyás király, Ponty, Amúr, Harcsa utcákban és az Iskola közben készült el a gyalogút. A most épülő Széchenyi és Báthory utcákat követően pedig a Szent Erzsébet és a Petőfi Sándor utcákban épül majd járda. A teljes beruházás 2023. március végére fejeződik be.

A jelenleg bejárt beruházások mindegyike az ősz folyamán valósult meg vagy kezdődött el, jövőre pedig az utak állapotát szeretné javítani a városvezetés.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []