Miben segíthetünk?

Jól halad az új elszívórendszer kialakítása a főzőkonyhán

Jól halad az új elszívórendszer kialakítása a főzőkonyhán
2023. január 10.

Megkezdődött a téli szünetben az új elszívórendszer kiépítése a pilisvörösvári főzőkonyhán. A berendezést már felszerelték, annak csövezését, a légtechnikai rendszer kialakítását elvégezték. A következő napokban a tetőkivezetés megvalósításán dolgoznak majd szakemberek. Az új rendszer modern UV technológiával – vagyis gazdaságos és környezetbarát módon – tisztítja, fertőtleníti a levegőt. A gépekhez tartozó rozsdamentes mennyezeti elszívó ernyők gyártása pedig már folyamatban van.

Ahogy arról beszámoltunk, a beruházásról rendkívüli ülésen, decemberben döntött a képviselő-testület. Az átalakítás azért vált szükségessé, mert a konyha légtechnikai rendszere gyakorlatilag nem volt képes ellátni a feladatát: szívóereje kevésnek bizonyult és nem tartalmazott zsírfogó, szagtalanító elemeket. Emiatt tömény ételszag terjengett az épületegyüttesben, beleértve iskola és a kollégium területét.

A jelenlegi városvezetés úgy döntött, szeretné orvosolni a problémát, hiszen mind a dolgozók, mind a diákok elszenvedői ennek a helyzetnek. A beruházás valamivel több, mint 12,5 millió forintért valósul meg, amelyről ide kattintva olvashat bővebben. 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []