Miben segíthetünk?

A Szent Erzsébet utca a járdaépítési beruházás újabb állomása

A Szent Erzsébet utca a járdaépítési beruházás újabb állomása
2023. január 19.

Újabb állomáshoz érkezett a járdaépítési beruházás. A következő fázis kivitelezését a Szent Erzsébet utcában kezdi meg az építéssel megbízott vállalkozó két helyszínen a következő napokban. Egyrészt az utca legelején a korábbi bank épülete mellett a Szent Flórián utca magasságáig kap új burkolatot a rossz minőségű gyalogút, másrészt pedig az utca legvégén a ligeti templom előtti szakaszon újul meg a járda. Az utóbbi helyszínen a mozgáskorlátozottak és a babakocsit toló kisgyermekesek közlekedésének könnyítésére megszűntetik a szintkülönbséget a kapu előtt, illetve rámpa is segíti majd a templom felé jutást.

A két szakasz rövid ugyan – összesen mintegy száz méter -, de a gyalogos forgalom mértéke miatt annál fontosabb szerepet tölt be.

A Képviselő-testület 2022. augusztusi döntése értelmében városunk tíz belterületi utcájában épülhet járda. Eddig a Táncsics, Mátyás király, Ponty, Amúr, Harcsa, Széchenyi utcákban és az Iskola közben készült el a gyalogút. A jelenleg épülő Báthory és a Szent Erzsébet utcákat követően még a Petőfi Sándor utcában készül még új járda. Az teljes beruházás 2023. március végére fejeződik be.

A projekt megvalósítását a városvezetés a gyalogos közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében határozta el. A járdák építésének költségét saját forrásból finanszírozza a város.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []