Miben segíthetünk?

Többletforrást kapott a város az új bölcsőde megépítésére

 Többletforrást kapott a város az új bölcsőde megépítésére
2023. február 13.

A Kormány február 10-i határozata értelmében Pilisvörösvár 475.341.827 forint többlettámogatást kapott az új bölcsőde megépítésére. A döntés a Magyar Közlöny 2023. évi 21. számában jelent meg.

A többletfedezet biztosításával elindulhat a 40 férőhelyes, négy csoportszobás bölcsőde építése városunkban, mely a tervek szerint 2023. december 31-re valósulhat meg, 1.042.341.827 forintos összköltséggel.

Mint ismert az Önkormányzat még 2021. januárjában határozta el, hogy pályázaton indul új bölcsőde építésére. A kedvező elbírálást követően a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) 2021. októberben 567 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott a kivitelezésére. Az Önkormányzat ezután október folyamán a Csikós Terv tervezőirodát bízta meg a kiviteli tervek elkészítésével.

A Képviselő-testület 2022. májusi döntése alapján az Önkormányzat feltételes - nemzeti hirdetményen alapuló - nyílt közbeszerzési eljárást kezdeményezett a bölcsőde építésére vonatkozóan. A feltételes minősítésre azért volt szükség, mert a pályázat benyújtása óta eltelt időszakban mind az építőanyagárak, mind pedig a munkadíjak drasztikusan megemelkedtek, ami többlettámogatás bevonását tette szükségessé.

A beruházás hosszabbítására és a pótfedezet biztosítására ezzel egyidőben 2022. májusában kérelmet nyújtott be az Önkormányzat a Támogató Hatóságnak. A hosszabbítás még ekkor jóváhagyást kapott, eszerint az intézménynek 2023. december 31-ig kell megépülnie. A hiányzó fedezet biztosítására pedig később, októberben a beérkezett ajánlatok ismeretében tudott igénylést benyújtani a város.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []