Miben segíthetünk?

Görpark építésére pályázik Pilisvörösvár

 Görpark építésére pályázik Pilisvörösvár
2023. február 14.

Görpark építésére pályázik városunk, hogy még tovább bővüljenek a sportolási lehetőségek Pilisvörösváron. Erről kedd reggel, rendkívüli ülésen döntött a Képviselő-testület. A létesítmény Szabadság-Dugonics utca találkozásánál, a tavaly átadott pumptrack pálya szomszédságában kapna helyet, a pályarendszert 400 négyzetméteren alakítanák ki.

A pályázatot az Aktív Magyarország Program részeként futó Országos Görpark Program 2023 írta ki. Amennyiben a város nyer, úgy a beruházás 50 százalékát finanszírozza a támogató, a másik felét a város teszi hozzá – ahogy az a pumptrack pályánál történt. A maximálisan elnyerhető összeg egy, a fenti mérettel rendelkező görpálya esetében 40 millió forint.

„A tavaly megépült pumptrack pálya után tovább szeretnénk színesíteni a sportolási lehetőségek palettáját, ezáltal pedig ismét kedvezni a fiataloknak. A tervezett görpark sok izgalmat tartogat majd a görkorisoknak, gördeszkásoknak: rámpákat, lépcsőket, korlátokat. Minden lehetőséget megragadunk, hogy mozgásra ösztönözzük a pilisvörösváriakat, bízunk benne, sportélményekkel gazdagodnak a látogatók már most, a jövőben pedig még inkább” – mondta Strack Bernadett alpolgármester.

A Műszaki Osztály elindította az ajánlatkérési felhívást a létesítmény teljes tervdokumentációjának elkészítése, amelyre két cég jelentkezett. A kedvezőbb ajánlatot a Pandasziget Kft. adta bruttó 12. 319 millió forinttal.

A pályázat benyújtásához az Önkormányzatnak vállalnia kell a majdani pálya rendeltetésszerű fenntartást, folyamatos karbantartását és üzemeltetését legalább 5 évre azzal, hogy ingyenesen korlátozások nélkül használhatják azt a sportolni vágyók.

A pályázathoz szükséges önerő 40 millió forint, amelyen felül a városvezetés indokoltnak tartott további 3 millió forintot elkülöníteni a projekt alatt felmerülő esetleges pluszköltségek fedezésére. Az összeget a 2023. évi költségvetéséből biztosítaná a város.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []