Miben segíthetünk?

Átadták a munkaterületet a leendő bölcsőde kivitelezőjének

Átadták a munkaterületet a leendő bölcsőde kivitelezőjének
2023. március 2.

Átadták a munkaterületet a leendő bölcsőde kivitelezője számára csütörtökön a Lévai közben. Az eseményen városunk vezetői, a kivitelező cég munkatársai és a műszaki ellenőrök vettek részt. A helyszínen megbeszélték az átadáshoz kapcsolódó aktuális kérdéseket és feladatokat a jelenlévők.

A lakosság számára is fontos intézkedés, hogy 2023. március 3-tól (péntektől) lezárják az Akácfa közt a parkolótól a Béke utcáig az építkezés teljes időtartamára (várhatóan 2023. december 31-ig).

Az áthaladásra sem az autós, sem pedig a gyalogos forgalom számára nem lesz lehetőség ebben az időintervallumban.

A másik korlátozás, amire a lakóknak és az erre közlekedőknek számítani kell, az a köz elején található parkoló időszakos lezárása lesz. Erre a kivitelező tájékoztatása alapján néhány alkalommal kerül sor az építkezés alatt, melyről előzetesen adunk majd információt.

„A most megépülő 40 férőhelyes új bölcsődével jelentősen bővülnek majd a lehetőségek a kisgyermekes családok számára. Örülök, hogy ezt a pályázati lehetőséget is sikerült megragadnunk és az új intézménnyel tovább javíthatjuk a pilisvörösváriak életkörülményeit. Az építkezés ideje alatt kérjük a környéken élők megértését és türelmét!"- mondta Strack Bernadett alpolgármester.

Mint ismert az Önkormányzat még 2021. januárjában határozta el, hogy pályázaton indul új bölcsőde építésére. A kedvező elbírálást követően a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) 2021. októberben 567 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott a kivitelezésére. Az Önkormányzat ezután október folyamán a Csikós Terv tervezőirodát bízta meg a kiviteli tervek elkészítésével.

A Képviselő-testület 2022. májusi döntése alapján az Önkormányzat feltételes - nemzeti hirdetményen alapuló - nyílt közbeszerzési eljárást kezdeményezett a bölcsőde építésére vonatkozóan. A feltételes minősítésre azért volt szükség, mert a pályázat benyújtása óta eltelt időszakban mind az építőanyagárak, mind pedig a munkadíjak drasztikusan megemelkedtek, ami többlettámogatás bevonását tette szükségessé.

A beruházás hosszabbítására és a pótfedezet biztosítására ezzel egyidőben 2022. májusában kérelmet nyújtott be az Önkormányzat a Támogató Hatóságnak. A hosszabbítás még ekkor jóváhagyást kapott, eszerint az intézménynek 2023. december 31-ig kell megépülnie. A hiányzó fedezet biztosítására pedig később, októberben a beérkezett ajánlatok ismeretében tudott igénylést benyújtani a város.

Ezt követően a Kormány február 10-i határozata értelmében Pilisvörösvár 475.341.827 forint többlettámogatást kapott az intézmény építésére. A többletfedezet biztosításával indulhat el most a 40 férőhelyes, négy csoportszobás bölcsőde építése városunkban, mely a tervek szerint 2023. december 31-re valósulhat meg, 1.042.341.827 forintos összköltséggel.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []