Miben segíthetünk?

Kiválasztotta a Képviselő-testület a Szabadság utca felújításának kivitelezőjét

Kiválasztotta a Képviselő-testület a Szabadság utca felújításának kivitelezőjét
2023. június 23.

Érvényesnek és eredményesnek nyilvánította a Képviselő-testület pénteki ülésén a Szabadság utca elejének felújítása ügyében kiírt közbeszerzési eljárást, valamint kiválasztotta a beruházást kivitelező vállalkozót és a műszaki ellenőrt is.

→ A projekt keretében így a Szabadság utcában a Vásár tértől a gimnáziumig tartó szakaszon mindkét oldalon felújítják a járdát, megszüntetik a nyílt vízelvezető árkot és zárt csapadékvíz-elvezetést építenek ki, melynek köszönhetően új párhuzamos parkolóhelyek kialakítása is megvalósul.

→Mindemellett a Vásár térrel szemközt lévő buszmegállót áthelyezik a Művészetek Háza mellől a Fridrich Schiller Gimnázium elé.

Az Önkormányzat beruházással kapcsolatban lefolytattatott közbeszerzési eljárásán a legkedvezőbb érvényes ajánlatot a Nadi Építő és Szolgáltató Kft. nyújtotta be, így a Képviselő-testület a projekt nyertesének hirdette ki. A cég 83 669 228,- Ft + áfa árral és 60 hónap jótállással végzi majd el a feladatot. Az ülésen kiválasztották a műszaki ellenőrzést végző vállalkozást is, ez pedig a Pekostem Kft. lesz 820.000.- Ft +áfa vállalási árral.

A Szabadság utca elejének felújítását az indokolta, hogy a közelben található három intézmény - az általános iskola, a gimnázium és a Művészetek Háza - jelentős gyalogos- és járműforgalmat bonyolít. Az árkok befedésével, a vízelvezetés felszín alatti kiépítésével a parkolóhelyek számának növelését lehet megoldani.

A buszmegálló áthelyezését pedig azért kezdeményezte a városvezetés, hogy a busz torlódást okozó hatása megszűnjön a 10-es út felé, a Vásár térről a kijutás könnyebbé váljon és a gyerekek iskola környéki közlekedését is biztonságosabbá tegyék. A buszmegállók áthelyezését hosszas előkészítés, többfordulós tárgyalás előzte meg, melyet a vezetők a Magyar Közút Zrt-vel és a Volánbusz Zrt-vel folytatattak le.

A Képviselő-testület 2023. március 23-i ülésén indította el a nyílt közbeszerzési eljárást a beruházás kapcsán, melynek nyertesét a most pénteki (június 23-i) ülésen hirdették ki.

A munkálatok előreláthatólag július első hetében kezdődnek és várhatóan 3-4 hétig tartanak majd.

„Örülök, hogy egy újabb nagyon hasznos beruházást indíthatunk el, mely ismét a pilisvörösváriak életminőségének javításához járulhat hozzá. A Szabadság utca elejének árokfedésével ugyanis új parkolóhelyeket tudunk biztosítani a közeli intézményekbe járművel érkezőknek, a buszmegálló áthelyezésével pedig sokkal biztonságosabbá és gördülékenyebbé tudjuk tenni az itteni közlekedést” – mondta Strack Bernadett alpolgármester.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []