Miben segíthetünk?

Kezdődik a munka, közösségi parkká alakul a Búcsú tér!

Kezdődik a munka, közösségi parkká alakul a Búcsú tér!
2023. július 5.

Átvette a kivitelező a munkaterületet a Búcsú téren, vagyis megkezdődhet a terület átalakítása közösségi parkká. A napokban több egyeztetés is zajlott a helyszínen a városvezetők, a műszaki osztály munkatársai, a beruházást végző cég, valamint a műszaki ellenőr részvételével.

A tereprendezést már ezen a héten megkezdik, a jelentősebb munkálatok pedig várhatóan a jövő héten rajtolnak. Az építés miatt a parkolást – kisebb-nagyobb mértékben, illetve időszakonként teljes egészében – korlátozni kell a rendelő mögött. A közlekedést érintő változásokra már hétfőtől számíthatnak. A jelentősebb forgalomkorlátozásokról beszámolunk felületeinken, az érintett lakók pedig értesítést kapnak.

Mint ismert, a közbeszerzés elindítása márciusban kapott zöld utat. Az első ütemben – még idén – végzik majd a közművek, a park, a 33 férőhelyes parkoló, a járdák és sétautak kiépítését. Előbbihez kapcsolódik a növényültetés, valamint az öntözőrendszer kialakítása.  Az eredeti tervben szereplő játszótér a második fázisban épülne meg, a rendelkezésre álló források függvényében. Június elején írtunk arról, hogy Pilisvörösvár Képviselő-testület rendkívüli ülésén kiválasztotta a kivitelező. A nyertes pályázó az esztergomi székhelyű Varga Fuvarozási és Építőipari Kft. A cég bruttó 203 millió 70 ezer 926 forintért vállalta a jelentős beruházás megvalósítását, vagyis a közösségi tér kialakítását a szakrendelő mögötti területen - 60 hónap jótállással és 5 napos hibajavítási határidővel.

Korábban nem mindennapi akadályok gördültek a projekt útjába: 2021 végén érkezett az örömteli hír, hogy a városvezetés által megálmodott fejlesztésre az Emberi Erőforrások Minisztériuma 235 millió forintot biztosít Pilisvörösvárnak. Tavaly év elején már javában zajlottak a közbeszerzés kiírásának előkészületei, a kivitelezés tavasszal indult volna, ám ekkor egy váratlan esemény átírta a terveket: a Sberbank csődje miatt a város nem fért hozzá pénzvagyonához, beleértve a Búcsú tér átalakítására szánt százmilliókhoz sem.  Amint városunk tavaly év végén visszakapta a pénzét, ismét megnyílt a lehetőség a jelentős fejlesztés megvalósítása előtt. 

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []