Miben segíthetünk?

Megépül végre Pilisvörösvár záportározója, kezdődik a munka

Megépül végre Pilisvörösvár záportározója, kezdődik a munka
2023. július 6.

Megkezdődik a Záportározó régóta várt építése jövő hét szerdán, azaz július 12-én. A megépülő medence befogadóképessége 6500 köbméter, de a rendelkezésre álló hely akár egy megközelítőleg 10 ezer köbméteres tározó létrehozását is lehetővé teszi, ha a későbbiekben növelni kell a kapacitását. Ez a záportározó biztosítja majd az Őrhegy felől érkező csapadékvíz mennyiség lefolyásának késleltetését. A tervezett beruházás tehát elősegíti a felszíni vizek helyben tartását, illetve késleltetett levezetését, ezzel pedig jelentős mértékben javítja a település felszíni vízelvezetésének helyzetét. A fejlesztés emellett hozzájárul a korábbi káresemények előfordulásának és mértékének jelentős csökkentéséhez, megszüntetéséhez. Hogy miért van nagy szükség a záportározóra? Jól mutatja az elmúlt időszak szeszélyes időjárása, amely országosan, de a környékbeli településeken is több esetben gondot okozott már ebben a szezonban.

Önkormányzatunk évek óta dolgozik a záportározó megvalósításán a lezúduló csapadék hatásának csökkentése és az ingatlanok biztonságának növelése érdekében. Az előkészítési folyamat, az építést végző vállalkozó kiválasztásával a júniusi Képviselő-Testületi ülésen lezárult, és mint azt fent írtuk, most végre elindulhat az építés, amely várhatóan november végéig tart.

Ahogy minden nagyívű beruházás, a záportározó kialakítása is hatással lesz az érintett terület forgalmára, közlekedésére, mindennapjaira. A munka ez esetben nagy tömegű földmozgatással jár majd, így a Tó dűlőben és a Szent János utcában jelentős gépjármű- és teherautóforgalom várható. Tekintettel arra, hogy a Tó dűlő és a Szent János utca is keskeny, kérjük, hogy az ingatlanok előtti területet munkanapokon reggel 7 és este 18 óra, valamint szombaton 8 és 15 óra között parkolásra csak a szükséges mértékben és gondossággal használják, emellett biztosítsák a tehergépkocsik közlekedésére is megfelelő útszélességet! Az utcában szabálytalanul parkoló gépjárművek biztonságáért az Önkormányzat felelősséget nem tud vállalni. Kérjük, kövessék nyomon felületeinket, ahol rendszeresen beszámolunk majd a beruházásról, annak haladásáról, az aktuális tudnivalókról. A fenti utcák lakói írásos tájékoztatást is kapnak, amelyek tartalmazzák a közlekedést, parkolást érintő információkat, illetve az elérhetőségeket, ha kérdésük merülne fel a kivitelezéssel kapcsolatban.

„Képviselőként szívügyem ez a beruházás. Rengeteg munka van mögöttünk, amelynek eredményeképpen most egy fontos állomáshoz értünk. Végre kimondhatom: megépül a záportározónk a Tó dűlőben. Mint azt tudják, ez a projekt eredetileg abból a 3,5 milliárd forintos forráskeretből valósult volna meg, amelyet végül nem hívhatott le Pilisvörösvár, de nagyon örülök, hogy végül ez sem állhatott a fejlesztés útjába, és saját erőből elérjük a kitűzött célt” – mondta korábban Spanberger Zsolt, az érintett körzet képviselője.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []