Miben segíthetünk?

Pilisvörösvári tanuszoda - többfetforrás biztosítását jelentette be a kormány

Pilisvörösvári tanuszoda -  többfetforrás biztosítását jelentette be a kormány
2023. július 18.

Határozat jelent meg a pilisvörösvári tanuszodával kapcsolatban múlt éjszaka a Magyar Közlönyben. Ebből az derül ki, hogy a kormány többletforrás biztosítását kéri - a közlekedési miniszter és a pénzügyminiszter bevonásával -, hogy folytatódhassanak a munkálatok. Eszerint a 2023-as és a 2024-es központi költségvetés terhére további 251 millió 530 ezer 895 forintot fordítanának erre a célra.

A határozatban egyúttal arra kérik az építési és közlekedési minisztert, hogy „vizsgálja meg a Beruházás megvalósításával kapcsolatban létrejött szerződések és megállapodások keretében a felelősség érvényesítésének lehetőségét”.

Ahogy azt már tudják, 2020 végén kaptuk a hírt, hogy az állam megépíti Pilisvörösvár tanuszodáját. Az akkori kormányhatározat szerint a projekt 1 milliárd 51 millió 671 ezer 886 forintból valósult volna meg. A munkálatok 2021 tavaszán kezdődtek, ám időközben félbeszakadtak. Ennek kapcsán tavaly októberben újabb határozat jelent meg, amelyben azt írták, megemelik a beruházásra szánt összeget, vagyis úgy, mint most is, arra kérték az illetékes minisztereket, hogy gondoskodjanak többletforrás biztosításáról. Akkor 175 millió 922 ezer 925 forintot határoztak meg erre a célra.

Mivel ez egy állami beruházás, az Önkormányzatnak nincs beleszólása a folyamatokba, döntési jogköre a tanuszoda építésével kapcsolatban. Ez a projekt ugyanakkor nagyon fontos a városnak, hosszú évek óta szívügye a pilisvörösváriaknak, hogy a gyerekeknek lehetőségük nyíljon helyben úszni. A városvezetés ezért több esetben fordult levélben, telefonon valamint személyesen a döntéshozókhoz, kezdeményezett, illetve folytatott egyeztetéseket, hogy folytatódhasson a kivitelezés.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []