Miben segíthetünk?

Elkezdték az árkok fedését és a parkolók kialakítását a Szabadság utca elején

 Elkezdték az árkok fedését és a parkolók kialakítását a Szabadság utca elején
2023. augusztus 16.

A Szabadság utcai beruházás keretében a Vásár tértől a gimnáziumig tartó szakaszon mindkét oldalon felújítják a járdát, megszüntetik a nyílt vízelvezető árkot és zárt csapadékvíz-elvezetést építenek ki. Ennek köszönhetően pedig új párhuzamos parkolóhelyek kialakítása is megvalósul. Erről még júniusi ülésén döntött a Képviselő-testület.

A beruházás augusztus elején indult, jelenleg a Szabadság utca páratlan oldalán a vízelvezetés kialakítása zajlik. A felszín alatti csapadékelvezető csövek elhelyezését követően, augusztus második felében a kivitelező elvégzi majd a terület fedését, térkövezését és a parkolók kialakítását is.
A teljes beruházás várhatóan szeptember első felére készülhet el.

A Szabadság utca elejének felújítását az indokolta, hogy a közelben található három intézmény - az általános iskola, a gimnázium és a Művészetek Háza - jelentős gyalogos- és járműforgalmat bonyolít. Az árkok befedésével, a vízelvezetés felszín alatti kiépítésével a parkolóhelyek számának növelését lehet megoldani.

Ezek mellett a Vásár térrel szemközt lévő buszmegállót áthelyezik majd a Művészetek Háza mellől a Fridrich Schiller Gimnázium elé. Ezt azért kezdeményezte a városvezetés, hogy a busz torlódást okozó hatása megszűnjön a 10-es út felé, a Vásár térről a kijutás könnyebbé váljon és a gyerekek iskola környéki közlekedését is biztonságosabbá tegyék. A buszmegállók áthelyezését hosszas előkészítés, többfordulós tárgyalás előzte meg, melyet a vezetők a Magyar Közút Zrt-vel és a Volánbusz Zrt-vel folytatattak le.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []