Miben segíthetünk?

Újabb fejlesztés a szakrendelőben: infúziós szobát alakítanak ki

Újabb fejlesztés a szakrendelőben: infúziós szobát alakítanak ki
2023. augusztus 28.

Újabb fejlesztés valósul meg a pilisvörösvári szakrendelőben: hamarosan nappali fektető működik majd az intézményben, segítve a páciensek gyógyulását. A munkálatok a napokban meg is kezdődtek a mentőállomástól nemrégiben visszakapott helyiség, illetve a szakrendelő egy kihasználatlan helyiségének összenyitásával az első emeleten, az ultrahangos szobával szemben. A tervek szerint az infúziós kezelések – az átalakítás, a szükséges engedélyek és eszközök beszerzése után – az idén elindulhatnak.

Strack Bernadett alpolgármester hétfőn járt a helyszínen a műszaki osztály munkatársaival, hogy személyesen egyeztessenek a kivitelezésről, annak menetéről, illetve megvitassák az aktuális kérdéseket. „Nagyon örülök, hogy a harmadik háziorvosi rendelő kialakítása után egy újabb, szakrendelőnkkel kapcsolatos ígéretet sikerül tettekre váltani. Bakos Lászlóval és Dr. Für Zoltánnal még a választások előtt beszéltünk részletekbe menően ennek a terápiás lehetőségnek a szükségességéről, és mindez most elérhető közelségbe került, az érintetteknek hamarosan nem kell Budapestre utazniuk azért, hogy megkapják a gyógyulásukat segítő infúziós kezelést. Néhány hónapja számoltunk be arról, hogy új szakorvosok érkeztek az intézménybe, illetve bővültek a rendelések, a mostani fejlesztés pedig szintén hozzájárul ahhoz, hogy a páciensek még komplexebb egészségügyi szolgáltatásban részesülhetnek majd itt, helyben. Magamat ismételve: az egészség kincs. Szeretnénk a lehető legtöbb módon segíteni a pilisvörösváriakat, hogy vigyázhassanak erre a kincsre.”

A számos területen alkalmazott infúziós terápián – szakorvosi javaslat alapján – folyadékokat, elektrolitokat, gyógyszereket, tápanyagokat juttatnak a páciensek szervezetébe. A leendő nappali fektető egyszerre négy fő ellátására ad majd lehetőséget, ennek kapcsán új szakemberek is érkeznek a rendelőintézetbe.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []