Miben segíthetünk?

Megújul öt pilisvörösvári játszótér, indul a közbeszerzés

Megújul öt pilisvörösvári játszótér, indul a közbeszerzés
2023. szeptember 8.

Elkészült a pilisvörösvári játszóterek felújítási terve. A beruházáshoz szükséges közbeszerzési eljárás megindításáról pénteken szavazott a Képviselő-testület.

A fejlesztésre azért van szükség, mert időszerűvé vált a meglévő öt játszótér korszerűsítése. Több helyszínen elkopott a gumiburkolat, az eszközök elhasználódtak, némelyik folyamatos javításra, alkatrészcserére szorul.

A tervezésnél fontos szempont volt, hogy változatos játékokkal töltsék majd meg a helyszíneket, amelyek minél szélesebb korosztálynak nyújtanak szórakozást, mozgási lehetőséget. A városvezetők több új, korszerű játszótérre is ellátogattak, hogy ötleteket gyűjtsenek, emellett Strack Bernadett képviselői oldalán is buzdította a pilisvörösváriakat arra, hogy osszák meg javaslataikat.  Mindezek figyelembevételével állították össze a műszaki osztály munkatársai helyszínekre bontva az eszközök listáját.

Az alpolgármester elmondta: figyelembevéve a helyszíni adottságokat, igyekeztek minél több ötletet beépíteni a tervekbe. Sok más várható meglepetés mellett ilyen a baba-mama hinta, a kötélpálya és kötélpiramisok, beépített trambulin, új csúszdás várak, kültéri csocsó, társasjáték, tollas, új homokozók és gumiszőnyegek, játszótéri árnyékolás, különféle szerepjátékokhoz használható eszközök, mint például hajó vagy tűzoltóautó.

„Próbáltunk minden játszóteret egyedivé tenni, hogy mindenhol találhassanak a gyerekek újdonságot. Köszönet illeti Spanberger Zsoltot, amiért összefogta a projektet. A javasolt eszközöket, például a vizes játszótéri elemeket, az akadálymentes hintát, a mászófalat és a különféle interaktív elemeket, a korosztályok szerinti tematikus felépítést a Búcsú téren igyekszünk megvalósítani jövőre. Épül-szépül Vörösvár!” – tette hozzá Strack Bernadett.

A jelentős fejlesztést saját költségen valósítja meg a város. A játszóterek sportpálya része is felújítást igényel, ezek a tervek szerint szintén a közeljövőben, egy későbbi ütemben újulhatnak majd meg.

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []